Vynikajúci zákusok s jablkami a tvarohovou šľahačkou. Je jednoduchý a pritom fantasticky chutný. Určite vyskúšajte.
Potrebujeme:
Cesto:
4 ks vajcia
150 g krupicového cukru
160 g hladkej múky
4 lyžice oleja
1 lyžička kypriaceho prášku
Jablková náplň:
500 g ošúpaných jabĺk
80 g krupicového cukru
1 bal. vanilkový puding
300 ml vody
Tvarohová šľahačka:
1 ks tvaroh v kocke
1 ks šľahačka (objem tuku aspoň 30%)
podľa chuti cukor
Postup:
Prirpavíme si cesto. Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a šľaháme do pevnej peny. Postupne do snehu zašľaháme žĺtky, olej a nakoniec zľahka aj preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri 170 ° C do ružova, asi 20 min.
Jablká pokrájame na malé kúsky, dáme do hrnca, zalejeme polovičným množstvom vody a 5 minút povaríme. Vo zvyšnej vode rozmiešame puding a cukor a vlejeme k jablkám. Povaríme do zhustnutia.
Ihneď nalejeme na upečený korpus a necháme úplne vychladnúť.
Tvaroh zmiešame s cukrom a ušľahanou šľahačkou. Nanesieme opatrne na vychladenú jablčnú náplň. Môžeme pokvapkať čokoládovou polevou. Vychladíme a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)