Upiekla som JABLKOVÉ palacinky a mali taký úspech, že manžel hovorí, aby som iné už nerobila: Hotové sú za 7 minút!

Recept je naozaj veľmi jednoduchý.

Ak máte doma jablká, tieto palacinky pripravíte za chvíľku.

 

 

Aj u nás zožala veľký úspech, pretože do dezertu sa pridáva ovocie, ktoré spôsobí, že palacinky budú šťavnaté a jemné.

...

Dochutiť si ich môžete podľa ľubovôle.

Nám veľmi chutia aj samotné, posypané troškou práškového škoricového cukru.

 

 

Niektorí si ich natierajú džemom a šľahačkou.

Akýkoľvek postup zvolíte, tieto palacinky budú mať u vás zaručený úspech!

 

 

Potrebujeme:

1 ks väčšie jablko

90 g maslo

100 g hladká múka

1 lyžička prášok do pečiva

1 bal. škoricový cukor

1 lyžica kryštálový cukor

150 ml mlieko

1 ks vajce

Ďalej:

 

 

Práškový cukor

Džem

Šľahačka

Škoricový cukor

Postup:

Jablko si umyjeme.

 

 

Nakrájame na drobné kocky.

Na panvici rozpustíme trochu masla.

 

 

Na troche masla orestujeme jablko.

Ostatné suroviny dáme do mixéra.

 

 

Pridáme aj orestované jablká.

Rozmixujeme na jednotnú hmotu.

 

 

Tú po lyžiciach vrstvíme na rozpálenú panvicu s trochou masla.

 

 

Smažíme z oboch strán do zlatista.

 

 

Na tanieri posypeme práškovým a škoricovým cukrom.

Môžete podávať aj džemom, šľahačkou, alebo akokoľvek vám chutia

Prajeme vám dobrú chuť! :)

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay