Vezmem 2 jablká, 1 vajce a robím tie NAJJEMNEJŠIE lievance za 5 minút: Bez kysnutia, najlepší RECEPT pod slnkom!

Vynikajúce a hlavne rýchle lievance bez kysnutia.

Stačí len všetko zamiešať v miske a dať na panvicu.

 

 

Lievance sú nesmierne jemné a lahodné.

...

Ingrediencie:

2 jablká

1 vajce

3 polievkové lyžice cukru

2 polievkové lyžice oleja

Vanilkový cukor

8 g prášku do pečiva

200 gr hladkej múky

Štipka soli

2 polievkové lyžice oleja

Na posypanie:

Práškový cukor

Škorica

Postup:

Jablká si nakrájame nadrobno.

 

 

Odkrojíme si aj niekoľko tenkých plátkov na vrch lievancov.

Do misky rozbijeme vajíčko.

 

 

Pridáme cukor, vanilkový cukor a rozšľaháme metličkou.

Pridáme olej a dobre premiešame.

 

 

Teraz pridáme aj mlieko.

Nakoniec vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva.

Vymiešame jednotné cesto bez hrudiek.

 

 

Teraz do cesta vmiešame nakrájané kúsky jabĺk.

Pripravíme si panvicu, na ktorej rozpálime olej.

 

 

Cesto pomocou lyžice dávkujeme na panvicu s rozpáleným olejom.

Na vrch uložíme tenké plátky jabĺk.

 

 

Pečieme 5 minút z jednej strany a 5 minút z druhej strany.

Po upečení poprášime cukrom.

Môžete pridať aj špetku škorice.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels