Vynikajúce a hlavne rýchle lievance bez kysnutia.
Stačí len všetko zamiešať v miske a dať na panvicu.
Lievance sú nesmierne jemné a lahodné.
Ingrediencie:
2 jablká
1 vajce
3 polievkové lyžice cukru
2 polievkové lyžice oleja
Vanilkový cukor
8 g prášku do pečiva
200 gr hladkej múky
Štipka soli
2 polievkové lyžice oleja
Na posypanie:
Práškový cukor
Škorica
Postup:
Jablká si nakrájame nadrobno.
Odkrojíme si aj niekoľko tenkých plátkov na vrch lievancov.
Do misky rozbijeme vajíčko.
Pridáme cukor, vanilkový cukor a rozšľaháme metličkou.
Pridáme olej a dobre premiešame.
Teraz pridáme aj mlieko.
Nakoniec vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva.
Vymiešame jednotné cesto bez hrudiek.
Teraz do cesta vmiešame nakrájané kúsky jabĺk.
Pripravíme si panvicu, na ktorej rozpálime olej.
Cesto pomocou lyžice dávkujeme na panvicu s rozpáleným olejom.
Na vrch uložíme tenké plátky jabĺk.
Pečieme 5 minút z jednej strany a 5 minút z druhej strany.
Po upečení poprášime cukrom.
Môžete pridať aj špetku škorice.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)