Pečiem už tretí deň po sebe a stále nemáme dosť: Rýchle a krehučké JABLKOVÉ koláčiky, roztápajú sa na jazyku!

Vynikajúci recept na jesenné jablkové koláčiky s chuťou škorice, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku.

Skvelý tip na pohostenie ku kávičke, alebo sladkú maškrtu po slávnostnom nedeľnom obede.

 

 

Vynikajúci tip na pečenie sme našli na kanáli sladké arabské recepty.

...

 

Potrebujeme:

2 jablká

Štipka škorice

1 lyžica masla

1 lyžica citrónovej šťavy

Cesto:

125 g masla

125 g cukru

100 ml oleja

1 vajce

vanilín

Štipka soli

+/- 350 g hl. múky

cca 6 g prášku do pečiva

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto.

V miske zmiešame zmäknuté maslo, cukor a vajce.

 

 

Pridáme štipku soli a vymiešame.

Pridáme aj olej a vanilín, premiešame.

 

 

Postupne pridávame aj múku, prášok do pečiva a vypracujeme jednotné hutné cesto.

Prirpavíme si náplň:

 

 

Jablká nastrúhame a preložíme na panvicu s hrubším dnom.

Pridáme maslo, škoricu a citrónovú kôru.

Restujeme, kým jablká zmäknú.

 

 

Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme.

Nakrájame na dlhé pásiky a do stredu navrstvíme jablkovú náplň.

Vidličkou na vrchu cesta urobíme vzor (viď video).

 

 

Zabalíme do cesta a nakrájame na kúsky.

V predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov  pečieme 15 – 20 minút.

 

 

Po upečení potrieme marmeládou zmiešanou s trochou vody.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Video návod nájdete TU.

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay