plny-hrniec_transparent_negativ.png

EXTRA chutné jablkové buchty – jemné ako pena: Niet lepšieho cesta, robím z neho slimáky, koláče aj rožky!

Stačia 2 jablká a všetci susedia si vypýtajú recept: Tieto buchty sú také chutné!

Jemné, nadýchané jablkové buchty, ktoré sa stanú vašou obľúbenou maškrtou.

 

 

Jeden plech nebude stačiť – budú vám miznúť pred očami.

Vynikajúci recept na domáce jablkové buchty z youtube kanála Schnell Lecker Schön.

Potrebujeme:

50 ml teplej vody

50 ml teplého mlieka

4 g suchého droždia

1/2 ČL soli

35 g kryštálového cukru

 

 

8 g vanilkového cukru

1/2 vajíčka (druhú polovicu si necháme na vymastenie)

35 ml rastlinného oleja

250 g hladkej múky

Na náplň:

2 stredne veľké jablká

35 g masla

kryštálový cukor

škoricu

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme teplú vodu. Pridáme teplé mlieko.

Nasypeme droždie a metličkou vymiešame. pridáme soľ a cukor.

Potom pridáme vanilkový cukor a polovicu rozšľahaného vajca.

Nalejeme olej a dobre premiešame.

 

 

Cez sitko preosejeme múku a špachtľou vymiesime cesto.

Potom cesto preložíme na stôl a rukami miesime asi 7-10 minút.

Z cesta vytvarujeme guľu. Misku vymastíme olejom a vložíme cesto.

Prekryjeme fóliou a nechám kysnúť na teplom mieste 1-1,5 hodiny.

 

 

Neošúpané jablko rozkrojíme na štvrtiny.

Odstránime jadierka.

Nakrájame na kocky.

 

 

Na panvici roztopíme maslo.

Pridáme jablká a prikryjeme pokrievkou.

Smažíme na miernom ohni 7 minút, kým nezmäknú.

 

 

Po uplynutí doby zložíme jablká zo sporáku.

Nakysnuté cesto preložíme na stôl.

Rukami ušúľame do tvaru valca a prekrojíme na 8 rovnakých častí.

 

 

Z každej časti cesta vytvarujeme guľku.

Cesto prikryjeme fóliou a necháme odstáť 10 minút.

Po uplynutí doby cesto rozvaľkáme.

 

 

Na cesto poukladáme 1,5-2 lyžičky jabĺk.

Jablká posypeme cukrom a škoricou.

Okraje cesta spojíme a cesto preložíme na polovicu (viď video).

 

 

Rovnaký postup zopakujeme aj pri ostatnom ceste.

Buchty poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pomocou nožníc urobíme po krajoch zárezy (viď video).

 

 

 

Buchty prikryjeme fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút.

Potom ich potrieme zvyšným vajíčkom.

Buchty pečieme v predhriatej rúre na 170°C 15-20 minút.

 

Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes