plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkové buchty pre všetky maškrtné jazýčky: Tie si budú pamätať všetky deti a raz na ne budú s láskou spomínať!

Každý z nás má obľúbenú maškrtu z detstva, ktorá svojou chuťou ešte aj teraz na chvíľu oživí spomienky. A jeseň bez jabĺk by nebola jeseň. Preto dnes máme pre vás tento úžasný recept na jablkové buchty, ktoré budú pre vaše deti, alebo vnúčatá práve tou pochúťkou, na ktorú budú raz s láskou spomínať a spájať si ju navždy s vami

Každý z nás má obľúbenú maškrtu z detstva, ktorá svojou chuťou ešte aj teraz na chvíľu oživí spomienky. A jeseň bez jabĺk by nebola jeseň. Preto dnes máme pre vás tento úžasný recept na jablkové buchty, ktoré budú pre vaše deti, alebo vnúčatá práve tou pochúťkou, na ktorú budú raz s láskou spomínať a spájať si ju navždy s vami.

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky

120 g kryštálového cukru

4 vajcia

200 g rozpusteného margarínu

1 bal. vanilínového cukru

1 bal. prášku do pečiva

4 jablká

Postup:

Rozpustený margarín si vymiešame s vajíčkami a cukrom. Pridáme štipku soli. Prášok do pečiva, alebo sódu bikarbónu si rozmiešame s trochou teplej vody a pridáme do vajíčkovej hmoty. Nasypeme vanilínový cukor a postupne primiešavame múku. Jablká si umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Primiešame ich do cesta.

Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme malé kôpky cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 15 – 20 minút. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes