Nikdy by som si nemyslela, že fantastické jablkové buchty sa dajú pripraviť takýmto zrýchleným spôsobom. Žiadne balenie jabĺk do cesta, ani príprava kvásku, skúste perfektný zlepšovák s mixérom a máte prvotriedny jablkový dezert.
Potrebujeme:
jablká – 2 ks
vajce – 2 ks.
múka hladká – 550 g (+-)
soľ – 1/2 lyžičky
cukor – 3 lyžice
droždie sušené – 8 g
rastlinný olej – 1 lyžica do cesta
1 lyžica oleja na vymastenie formy a na ruky
na mastiace buchty 2 lyžice cukru a 1 lyžica vody.
Príprava:
Dve stredne veľké jablká nakrájame, zalejeme ich rozmiešanými vajíčkami a rozmixujeme na kašu.
Do samostatnej misky preosejeme múku, pridáme cukor, droždie, soľ a nalejeme jablkovú omáčku. Vymiešame mäkké cesto, do ktorého pridáme aj rastlinný olej. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu, zväčší svoj objem asi 3x.
Potom z cesta formujeme naolejovanými rukami buchty, ktoré ukladáme do vymasteného pekáča. Prikryjeme, necháme ešte 15 minút podrásť a dáme do vyhriatej rúry.
Pečieme 20 – 25 minút pri 180 ° C. Upečené buchty potrieme cukrovou vodou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)