plny-hrniec_transparent_negativ.png

K jablkám pridala 2 vajcia, vzala mixér a múku: Toto je kráľ jesenných dezertov – deti nebásnia o ničom inom!

Nikdy by som si nemyslela, že fantastické jablkové buchty sa dajú pripraviť takýmto zrýchleným spôsobom. Žiadne balenie jabĺk do cesta, ani príprava kvásku, skúste perfektný zlepšovák s mixérom a máte prvotriedny jablkový dezert.

Potrebujeme:

jablká – 2 ks

vajce – 2 ks.

múka hladká – 550 g (+-)

soľ – 1/2 lyžičky

cukor – 3 lyžice

droždie sušené – 8 g

rastlinný olej – 1 lyžica do cesta

1 lyžica oleja na vymastenie formy a na ruky

na mastiace buchty 2 lyžice cukru a 1 lyžica vody.

Príprava:

Dve stredne veľké jablká nakrájame, zalejeme ich rozmiešanými vajíčkami a rozmixujeme na kašu.

Do samostatnej misky preosejeme múku, pridáme cukor, droždie, soľ a nalejeme jablkovú omáčku. Vymiešame mäkké cesto, do ktorého pridáme aj rastlinný olej. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu, zväčší svoj objem asi 3x.

Potom z cesta formujeme naolejovanými rukami buchty, ktoré ukladáme do vymasteného pekáča. Prikryjeme, necháme ešte 15 minút podrásť a dáme do vyhriatej rúry.

Pečieme 20 – 25 minút pri 180 ° C. Upečené buchty potrieme cukrovou vodou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes