zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Jablková zmes, ktorá rozpúšťa kilá a čistí organizmus!

Trápite sa s nadbytočnými kilami, ktoré sa vás držia a neviete sa ich zbaviť?

Podporte svoje chudnutie vhodnou diétou.

Táto jablková diéta môže byť silným spojencom na ceste za vytúženou váhou!

 

 

Postupujte podľa tohto návodu z YouTube kanála Ivana Dinulović Šerpica Recepty a vyskúšajte to na vlastnej koži. 

Čo tento recept dokáže?

podpora trávenie

čistí organizmus

odstraňuje zápchu

nabitý vitamínom C (veľmi dôležitý pre správne funkcie metabolizmu)

stabilizuje hladinu cukru v krvi, a tým vás chránia pre návalmi hladu

prevencia kardiovaskulárnych chorôb

 

 

Potrebujeme:

2 jablká

1 citrón

1 PL chia semienok

1 ČL jablčného octu

Postup:

Jablká si ošúpeme, zbavíme jadrovníkov.

Pokrájame na menšie kúsky.

A vložíme do mixéra. 

 

 

Citrón si odšťavíme a šťavu pridáme do mixéra k jablkám. 

Spolu rozmixujeme na hladkú hmotu.

Primiešame chia semienka.

 

 

Pre ešte lepší účinok pridáme aj jablčný ocot. 

 

 

Všetko dobre premiešame.

Užívanie:

Konzumujeme do pol hodiny od prípravy, najlepšie na raňajky. 

Ak uprednostňujete nápoje, môžete túto zmes zriediť vodou (najlepšie s vlažnou) a vypiť.

Táto zmes je nielen chutná, ale aj účinná a vďaka chia semienkam budete mať dlhšie pocit sýtosti. 

Jablko a jablčný ocot – superkombinácia na chudnutie

 

 

Jablko obsahuje až trinásť druhov vitamínov: A, B1, B2, B6, B12, C, E, K, kyselinu pantoténovú, niacín, biotín, kyselinu listovú a cholín.

Jablká sú ľahko stráviteľné a vhodné aj pre ľudí s citlivým žalúdkom. Ak ich jete so šupkou, dostanete do tela stráviteľnú aj nestráviteľnú vlákninu.

Dôležitá pri chudnutí je hlavne tá stráviteľná, pektín.

V žalúdku naberá gélovú konzistenciu a tým spomaľuje absorbovanie cukrov.

 

 

Pektín má vysokú sýtiacu schopnosť a podľa lekárskych výskumov pri pravidelnom konzumovaní redukuje hladinu škodlivého cholesterolu v krvi. Jablká nepatria medzi časté alergény, na rozdiel od tropického ovocia, takže ani vo väčšom množstve by nemali spôsobiť žalúdočné problémy.

Nejedzte ich ale na kilá, aby nedošlo k podráždeniu tráviacej sústavy.

Jablká obsahujú až 30% vlákniny.

Prevažná časť vitamínov sa nachádza v šupke jablka alebo priamo pod ňou, preto by ste mali jablka konzumovať neošúpané.

Jablká majú vysoký obsah draslíka. Je dokázané, že ľudia, ktorí si denne dajú dve jablká, sú chudší než tí, ktorí toto ovocie nekonzumujú.

Jablká sú pri chudnutí nenahraditeľnou potravinou.

Keďže sú jablká bohatým zdrojom vitamínu C, horčíka, draslíka a vápnika, a navyše neobsahujú takmer žiadny sodík a tuk, sú ideálnym ovocím pri chudnutí.

Jablká sú vzhľadom na svoje vynikajúce výživové vlastnosti, cenu a celoročnú dostupnosť najhodnotnejším ovocím pre chudnutie.

 

 

Jablčný ocot je zázrak na chudnutie – jablčný ocot! Ak ho chcete vyskúšať, siahnite po kvalite.

Najlepší je ocot bez tepelnej úpravy, nefiltrovaný a nepasterizovaný. Nájdete ho v obchodoch s racionálnou výživou.

Každé ráno si z neho odlejte za lyžičku, zamiešajte s 2 dl vody a vypite nalačno.

Okrem priameho konzumovania sa hodí aj do studenej kuchyne na dochutenie omáčok či šalátových zálievok.

 

 

Stačí si dať po obede jedno jablko a budete prekvapení ako vás zasýti.

Ak ho budete mať denne v jedálnom lístku, vyhnete sa mnohým chronickým zdravotným problémom.

Ak potrebujete prijímať jód, konzumujte aj jadierka – práve v nich je uložený aj tento stopový prvok.

Jablko obsahuje nielen dôležité vitamíny, ale aj vlákninu, ktorá je dôležitá pre správne trávenie.

Veľa šťastia!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie tipy pre zdravie