Jablková rýchlovka z hrnčeka: Fantasticky šťavnatý čoko koláč s ovocím a orechmi – príprava za 5 minút!

Vynikajúci jablkový koláč s čokoládou a džemom, ktorý je na jesenný deň ako stvorený. Je úplne jednoduchý, rýchly a dokonale chutný. Určite skúste, na meranie surovín sme použili hrnček s objemom 200 ml. 

Vynikajúci jablkový koláč s čokoládou a džemom, ktorý je na jesenný deň ako stvorený. Je úplne jednoduchý, rýchly a dokonale chutný. Určite skúste, na meranie surovín sme použili hrnček s objemom 200 ml.

Potrebujeme:

5 nastrúhaných jabĺk

2,5 hrnček polohrubej múky

1 hrnček kryštálového cukru

1 hrnček vlažného mlieka

½ hrnček oleja

...

2 vajcia

2 lyžičky škorice

2-3 lyžice kakaa

1 van. cukor

1 lyžička sódy bikarbóny

Hrsť nasekaných orechov

1 prášok do pečiva

džem, čokoládová poleva

Postup:

V miske vymiešame všetky suroviny: múku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricu, kakao, sódu bikarbónu, prášok do pečiva. Pridáme nastrúhané jablká (cca 700 g) a zmiešame. Ja zvyknem do cesta pridať aj orechy, je to na vás.

Plech (cca30x40) vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Ak máte plech menší, koláčik bude vyšší, pečieme dlhšie pri nižšej teplote 170, aby sa prepiekol.

Po upečení ho potrieme džemom a polejeme rozpustenou čokoládou. Ak do koláčika pridáte perníkové korenie, máte skvelý jablkový perník.