Vynikajúci jablkový koláč s čokoládou a džemom, ktorý je na jesenný deň ako stvorený. Je úplne jednoduchý, rýchly a dokonale chutný. Určite skúste, na meranie surovín sme použili hrnček s objemom 200 ml.
Potrebujeme:
5 nastrúhaných jabĺk
2,5 hrnček polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1 hrnček vlažného mlieka
½ hrnček oleja
2 vajcia
2 lyžičky škorice
2-3 lyžice kakaa
1 van. cukor
1 lyžička sódy bikarbóny
Hrsť nasekaných orechov
1 prášok do pečiva
džem, čokoládová poleva
Postup:
V miske vymiešame všetky suroviny: múku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricu, kakao, sódu bikarbónu, prášok do pečiva. Pridáme nastrúhané jablká (cca 700 g) a zmiešame. Ja zvyknem do cesta pridať aj orechy, je to na vás.
Plech (cca30x40) vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Ak máte plech menší, koláčik bude vyšší, pečieme dlhšie pri nižšej teplote 170, aby sa prepiekol.
Po upečení ho potrieme džemom a polejeme rozpustenou čokoládou. Ak do koláčika pridáte perníkové korenie, máte skvelý jablkový perník.