plny-hrniec_transparent_negativ.png

JABLKOVÁ rýchlovka ku kávičke: Vynikajúca piškóta s pudingom a kyslou smotanou, tromfne aj zákusky!

Vynikajúci a nesmierne lahodný jablkový koláč podľa pani Milky. Vďaka pudingovej plnke je krásne krémový a lahodný, jablková náplň mu dodáva šťavnatosť. 

Vynikajúci a nesmierne lahodný jablkový koláč podľa pani Milky.

Vďaka pudingovej plnke je krásne krémový a lahodný, jablková náplň mu dodáva šťavnatosť.

 

 

Určite tento recept skúste.

Potrebujeme:

60 dkg hladkej múky

20 dkg práškového cukru

30 dkg masla

1 vanilka

1 prášok do pečiva

2 vajcia

2 PL kyslej smotany

Plnka :

 

 

1 liter sterilizované jablká postrúhané

1 liter mlieka

3 vanilkové pudingy

1 ČL škorice

1 vanilkový cukor

4 PL cukru do jabĺk

5 PL cukru do pudingu

Postup:

Všetky sypké suroviny na cesto zmiešame.

 

 

Pridáme vajcia, mlieko a maslo a poriadne premiesime.

Vypracované cesto rozdelíme na dve časti.

Dáme do chladničky na 30 minút.

 

 

Medzitým si uvaríme puding z mlieka cukru a pudingov.

Plech vymastíme a vysypeme múkou.

Cesto vyberieme z chladničky, polovicu rozvaľkáme.

Uložíme na plech, posypeme trochu strúhanky a popicháme vidličkou.

 

 

Jablká zmiešame s cukrom, škoricou a vanilkou podľa uváženia, či sú sladké alebo kyslejšie.

Ak sú už sladké, cukor vynecháme.

Rozložíme ich na cesto a zalejeme ich pudingom, rozotrieme a dáme rozvaľkanú druhú časť cesta, ktorú popicháme vidličkou.

Pečieme pri 180°C 25 minút.

 

Ozdobíme podľa uváženia, alebo posypeme cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes