plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablková rýchlovka bez pečenia: Ak máte doma pár jabĺk, toto je najlepší spôsob, ako ich využiť!

Výborný zákusok z jabĺčok, pudingu a šľahačky. Pripravený je skutočne expresne, neváhajte a vyskúšajte.

Potrebujeme:

500 g, ošúpaných nastrúhaných jabĺk

75 g kr. cukru

1 bal. zlatého klasu

200 g nasekaných piškót

1 lyžicu rumu

Strúhanú citrónovú kôru

Na krém:

3 bal. pudingu bez varenia

900 ml mlieka

200 g masla alebo margarínu

Práškový cukor podľa chuti

Na vrch:

350 ml smotany na šľahanie s 1 stužovačom

Postup:

Jablká dáme na chvíľku variť s vodou a cukrom, aby trochu zmäkli – pridáme aj rum a citrónovú kôru. Pudingový prášok rozmiešame v 6 lyžiciach vody a vmiešame do zmesi – varíme, kým hmota nezhustne. Potom primiešame nasekané piškóty a celú zmes navrstvíme do misy a uhladíme.

Pudingy bez varenia pripravíme v mlieku podľa návodu a potom do nich vmiešame našľahané maslo s cukrom. Navrstvíme na jablčnú vrstvu a nakoniec potrieme ušľahanou šľahačkou so stužovačom. Necháme stuhnúť a môžeme podávať. Sladíme podľa chuti.

Ak chcete vylepšenie, na pudingovú vrstvu natrieme marhuľový džem.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes