Výborný zákusok z jabĺčok, pudingu a šľahačky. Pripravený je skutočne expresne, neváhajte a vyskúšajte.
Potrebujeme:
500 g, ošúpaných nastrúhaných jabĺk
75 g kr. cukru
1 bal. zlatého klasu
200 g nasekaných piškót
1 lyžicu rumu
Strúhanú citrónovú kôru
Na krém:
3 bal. pudingu bez varenia
900 ml mlieka
200 g masla alebo margarínu
Práškový cukor podľa chuti
Na vrch:
350 ml smotany na šľahanie s 1 stužovačom
Postup:
Jablká dáme na chvíľku variť s vodou a cukrom, aby trochu zmäkli – pridáme aj rum a citrónovú kôru. Pudingový prášok rozmiešame v 6 lyžiciach vody a vmiešame do zmesi – varíme, kým hmota nezhustne. Potom primiešame nasekané piškóty a celú zmes navrstvíme do misy a uhladíme.
Pudingy bez varenia pripravíme v mlieku podľa návodu a potom do nich vmiešame našľahané maslo s cukrom. Navrstvíme na jablčnú vrstvu a nakoniec potrieme ušľahanou šľahačkou so stužovačom. Necháme stuhnúť a môžeme podávať. Sladíme podľa chuti.
Ak chcete vylepšenie, na pudingovú vrstvu natrieme marhuľový džem.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)