Dnes vám predstavíme recept na lahodnú rolku s jablkami, škoricou a vlašskými orechmi!
Je mimoriadne jednoduchá na prípravu – zmiešajte ingrediencie, nalejte do formy, vložte do rúry a potom zviňte do rolády.
Skúste si ho pripraviť napríklad k popoludňajšej kávičke. Poteší vás svojou príjemnou chuťou a vzhľadom.
Recept sme našli na facebooku.
Potrebujeme:
Na náplň:
– 4-5 červených jabĺk;
– 70 g mletého jadra vlašských orechov;
– 2 lyžice kryštálového cukru;
– 1 čajová lyžička škorice;
Na cesto:
– 4 vajcia;
– 1 štipka soli;
– 120 g práškového cukru;
– 1 balíček 8 g vanilkového cukru;
– 130 g hladkej múky;
– 1 čajová lyžička prášku do pečiva;
– 50 ml slnečnicového rastlinného oleja (rafinovaného);
Na ozdobu:
– práškový cukru.
Postup:
Pripravíme plnku:
jablká dobre umyjeme, očistíme a nastrúhame cez veľké strúhadlo priamo na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rozložte ich v rovnomernej vrstve.
Plech má rozmery 30 cm x 40 cm.
Jablkovú vrstvu posypeme mletými jadrom orechov, cukrom a škoricou.
Pripravte cesto:
do misy pridajte vajcia, štipku soli, kryštálový cukor a vanilku a šľahajte ich mixérom pri vysokej rýchlosti, kým nezískate belavú a penovú zmes.
Potom preosejte múku a prášok do pečiva priamo do misy a primiešajte mixérom.
Potom nalejte rastlinný olej (rafinovaný) tenkým prúdom za stáleho miešania.
Výsledné cesto preneste cez vrstvu plnky na panvici a rovnomerne ho rozotrite.
Roládu pečieme 20-25 minút v rúre predhriatej na 180°C.
Vyberte panvicu z rúry a piškótu preložte na čistú kuchynskú utierku, pričom odstráňte papier na pečenie.
Horúce cesto zvinieme do rolády, potom necháme úplne vychladnúť.
Roládu rozrežte na polovicu.
Posypte práškový cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)