Pripravte si doma fantastickú jablkovú rolku s jemným krémom.
Ulahodí vám svojou vôňou a ovocnou chuťou – ideálna maškrta ku káve.
Výnimočný recept na jemný jablkový koláč z youtube kanála Deliziose ricette di Katrine.
Potrebujeme:
6 jabĺk
70 g kryštálového cukru
šťavu z 1 citróna
10 g škrobu
škoricu
4 vajcia
štipku soli
80 g kryštálového cukru
40 ml rastlinného oleja
100 g hladkej múky
5 g prášku do pečiva
8 g vanilkového cukru
50 g vlašského orechov
250 g mascarpone
150 ml smotany na šľahanie
2 PL práškového cukru
8 g vanilkového cukru
Postup:
Jablká prekrojíme na štvrtiny.
Odstránime jadierka, nakrájame na kocky a vložíme do hlbokej misy.
Nasypeme cukor.
Pridáme citrónovú šťavu a zamiešame.
Jablká presypeme do panvice na sporáku.
Pridáme škrob, zamiešame a na miernom ohni varíme 5-7 minút.
Po uplynutí doby preložíme jablká na plech vystlaný papierom na pečenie.
Posypeme škoricou.
Do dvoch misiek oddelíme bielky a žĺtky.
Do misky s bielkami pridáme soľ a mixérom vyšľaháme.
Počas šľahania postupne pridávame cukor.
Potom počas šľahania po jednom pridávame žĺtky.
Do zmesi pridáme olej a vyšľaháme.
Cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom.
Špachtľou jemne premiešame.
Cesto nanesieme na jablká.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Vlašské orechy nasekáme na tvrdej podložke a vložíme ich do menšej misky.
Na upečené cesto položíme papier na pečenie, pretočíme a odstránime papier.
Do samostatnej misky pridáme mascarpone a smotanu.
Nasypeme práškový a vanilkový cukor.
Zamiešame a mixérom vyšľaháme krém.
Krém nanesieme na cesto, posypeme nasekanými orechmi a jednoducho zrolujeme.
Roládu vložíme na 3-4 hodiny do chladničky.
Po vybratí z chladničky posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU