plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablková roláda, ktorú zvládne aj začiatočník

Nechcete sa púšťať do prípravy pečených dezertov, pretože nemáte dostatok skúseností? Máme pre vás skvelý tip na rýchlu a skutočne jednoduchú jablkovú roládu, ktorú zvládne hravo pripraviť aj začiatočník. Vyskúšajte ju raz a inú už robiť nebudete. Je vynikajúca!

Nechcete sa púšťať do prípravy pečených dezertov, pretože nemáte dostatok skúseností? Máme pre vás skvelý tip na rýchlu a skutočne jednoduchú jablkovú roládu, ktorú zvládne hravo pripraviť aj začiatočník. Vyskúšajte ju raz a inú už robiť nebudete. Je vynikajúca!

Potrebujeme:

5-6 jabĺk

4 vajcia

120 g kryštálového cukru

120 g polohrubej múky

1 lyžičku prášku do pečiva

4 lyžice vody

Citrónovú šťavu

Štipku mletej škorice

Postup:

Jablká umyjeme, ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie, uložíme naň plátky jabĺk (viď. obrázok), pokvapkáme ich citrónovou šťavou a posypeme škoricou.

99447b52da78f60c5d83b10f5b7f2da2_view_l

Pripravíme si jednoduché cesto. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a postupne do hmoty všľaháme vodu, múku a prášok do pečiva. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne – po lyžičkách vmiešame do žĺtkovej zmesi.

Cesto navrstvíme na plátky jabĺk a uhladíme. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

Upečené cesto vyberieme z rúry a necháme chvíľku vychladnúť na plechu. Potom opatrne vyberieme aj s papierom na pečenie a pretočíme – aby boli jablká navrchu. Roládu opatrne zrolujeme a necháme vychladnúť.

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes