plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vanilková lahôdka s jablkami a tým najlepším krémom: Rúru nechajte odpočinúť, je to úžasný recept!

Koláč bez pečenia, jednoduchý a dobrý. Všetci ho milujú.

Koláč bez pečenia, jednoduchý a dobrý. Všetci ho milujú.

Potrebujeme ( na plech 24×24 cm):

asi 400 g sušienok maslových
1200 g jablka
7 lyžíc cukru (alebo podľa chuti)
1  vanilkový cukor
l 1yžičku škorice

Vanilkový krém:

750 ml mlieka
5 žĺtkov
100 g masla 82% tuku
6 lyžíc cukru (alebo podľa chuti)
5 lyžíc hl. múky
2 vrecúška vanilkového cukru
2 lyžičky vanilkovej esencie (môžete použiť vanilkovú pastu)

Postup:

Jablká umyjeme, ošúpeme a nastrúhame. Dáme do hrnca spolu so škoricou a vanilkovým cukrom. Necháme dusiť, kým sa neodparí väčšina tekutiny.

Žĺtky rozmiešame v troche mlieka, pridáme aj cukor a múku, zvyšok mlieka dáme variť na plameň. Keď zovrie, vmiešame žĺtkovú zmes a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a následne všľaháme maslo a vanilkovú arómu.

Formu vyložíme fóliou. Na dno uložíme sušienky a na sušienky jablká. Zarovnáme, uložíme ďalšiu vrstvu sušienok. Rovnomerne navrstvíme krém, uložíme vrstvu sušienok, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky odležať na pár hodín.

Sušienky zmäknú a dezert sa vám doslova rozplýva na jazyku.

zdroj: bunatatidinbucatariagicutei 

Najlepšie recepty na dnes