Pochúťka z jabĺk a lístkového cesta: Jednoduchý a chutný dezert z bežných ingrediencií, hotový za 5 minút!

Ak vás nečakane prepadne neplánovaná návšteva a nemáte im čo ponúknuť, tak máme pre vás ideálny tip na recept.

Lahodné slimáky plnené jablkom, džemom, ríbezľami a arašidmi, ktorých príprava vám nezaberie veľa času a určite sa za ne dočkáte zaslúženej pochvaly.

 

 

Recept z youtube na úžasné plnené slimáky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 balenie lístkového cesta (500 g)

1 jablko

1 misku broskyňového džemu (50 g )

1/2 misky ríbezlí (25 g)

1/2 misky arašidov (25 g )

Na potretie a dochutenie:

1 žĺtok

1 PL mlieka

sušené ríbezle (môžete použiť hrozienka alebo sušené brusnice)

Postup:

Najprv ošúpeme jablko.

Nakrájame ho na malé kúsky a vložíme na tanier.

Plátky lístkového cesta na tenko rozvaľkáme na pomúčenej podložke.

 

 

Na plát cesta nanesieme lyžičkou broskyňový džem.

Nasypeme sušené ríbezle, arašidy a pridáme jablko.

Potom cesto na výšku zahneme približne v tretine, aby sme prekryli ingrediencie.

Zrolujeme a zatočíme.

Stočíme do slimáka (postupujte podľa videa).

 

 

Tak isto postupujeme aj pri ostatných kusoch cesta.

Slimáky uložíme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

V malej miske zmiešame žĺtok s mliekom.

Zmes rozotrieme na vrch cesta.

Potom naukladáme sušené ríbezle.

Slimáky dáme piecť do predhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do hneda upečené jemné slimáky môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay