V zime akoby ste našli: Jablká do koláčov, závinov a najlepších dezertov, sú sladučké a pritom bez gramu cukru!

Vždy si z úrody domácich jabĺčok urobím aspoň 10 pohárov. Strúhané jabĺčka sú výborné na štrúdle, záviny, do koláčov aj nepečených dezertov. A čo je najlepšie, pripravíte ich celkom bez cukru, jablká však napriek tomu získajú krásnu sladkosť a keď budete pripravovať koláčiky, netreba už extra dosládzať.

Potrebujeme:

5 kg jabĺk (prípadne aj viac, je to na vás)

Postup:

Jablká umyjeme a vykrojíme nahnité a poškodené miesta. Môžete ich aj zbaviť šupky, ja však šupku nechávam.

Potom jednoducho nastrúhame – ja strúham celé jablká a jednoducho obstrúham dužinu okolo stredu s jadierkami. Deti potom ešte zvyknú poobhrýzať, čo okolo jadra ostane.

Keď máme nastrúhané všetky jabĺčka, jednoducho dobre vymačkáme šťavu a dávkujeme do šistých pohárov na zaváranie. Snažíme sa do pohára vtesnať čo najviac jablčnej hmoty.

Poháre dobre zavrieme a sterilizujeme len chvíľu, kým chytia viečka. Pri teplote 95 stupňov stačí 10 minút.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Poháre potom obrátime a necháme vychladnúť v deke. Potom skladuje tak, ako iné zaváraniny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

titulná foto: reprofoto nosalty

recept: redakcia

Témy:


Pridajte svoj komentár