plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vymeňte palacinky a lievance za toto a kilá pôjdu dole: Jabĺčka v škoricovom cestíčku – bez múky a cukru!

Perfektný nápad na raňajky – je to ľahké, výborné a môžete si to dať pokojne, aj keď ste na diéte. Výborné jablká v škoricovom cestíčku!

Potrebujeme:

2 jablká

2 vajcia

100 ml mlieka

4 lyžice mandľovej múky (namleté mandle, alebo aj namleté ovsené vločky)

2 lyžičky xylitolu (brezový cukor alebo iné sladidlo)

štipka škorice

2 lyžice masla na vyprážanie – ak máte panvicu s hrubým dnom, pokojne môžete smažiť aj úplne bez tuku)

Postup:

Ošúpeme jablká a nakrájame ich na 12 plátkov. Vajcia rozdelíme a bielky vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtky vymiešame s mliekom a 3 lyžicami múky – keď je zmes hladká, pridáme brezový cukor  škoricu. Do zmesi vmiešame sneh a plátky jabĺk obalíme v zvyšnej múke a následne v cestíčku. Zahrejte na panvici maslo a pečte z oboch strán dozlatista – približne 2 minúty z každej strany. Podávame s jemným tvarohom zmiešaným s medom alebo brezovým cukrom.

Najlepšie recepty na dnes