plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vezmite 4 jablká a urobte tento super jemný koláč: Jablkový koláč, ktorý sa topí v ústach – stačí ho len zamiešať vareškou!

Tento úžasný jablkový koláč budete odteraz pripravovať každý druhý deň.

 

 

Z taniera vám bude miznúť pred očami.

Vynikajúci recept na jemný jablkový koláč z youtube kanála Meine Leckeres Backen.

Potrebujeme:

3 vajcia

150 g kryštálového cukru (6 PL)

1 ČL vanilkového cukru

100 g masla (7 PL)

100 g jogurtu (4,5 PL)

 

 

240 g hladkej múky

10 g prášku do pečiva (2 ČL)

4 jablká

citrónovú šťavu

Na potretie:

marhuľový džem

Na posypanie:

Práškový cukor

Voliteľné:

Nasekané orechy

Mandľové lupienky

Postup:

Začneme prípravou jednoduchého zmiešaného cesta:

Do misky si rozbijeme vajcia.

Pridáme cukor.

Potom pridáme vanilkový cukor.

 

 

Ďalej pridáme soľ.

Metličkou dôkladne vymiešame.

Pridáme rozpustené maslo.

 

 

Opäť vymiešame metličkou.

Pridáme jogurt a zamiešame.

Zmes prelejeme do samostatnej väčšej misky.

 

 

Do zmesi cez sitko preosejeme múku.

Potom preosejeme prášok do pečiva.

Metličkou dôkladne vymiešame.

 

 

Jablká ošúpeme.

Nakrájame na kocky.

Vložíme do samostatnej misky.

 

 

Jablká pokvapkáme citrónovou šťavou.

Lyžicou premiešame.

Do cesta pridáme 2/3 jabĺk a zamiešame.

 

 

Formu na pečenie vymastíme maslom.

Vložíme cesto a zarovnáme.

Na vrch naukladáme zvyšok jabĺk.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Po upečení preložíme koláč na tanier a vrch potrieme marhuľovým džemom.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes