Najlepší jablčník s kokosovou penou: Úžasne jemný, každé sústo sa rozpadáva na jazyku!

154

Tento dezert si určite zamilujete. Je jednoduchý, nadýchaný ako pena a krásne šťavnatý. Určite skúste, rozhodne nebudete ľutovať!

Potrebujeme:

Cesto:

300 g polohrubá múka

200 g Palmarín

200 g práš. cukor

5 žĺtkov

1/2 práš. do pečiva

200 ml mlieka

kôra z jedného citróna

tuk na vymastenie plechu a hrubá múka na vysypanie plechu

Plnka:

1 kg strúhaných jabĺk

5  lyžíc kr. cukru

1 bal. banánový puding

100 g hrozienok

3 lyžice rumu

Sneh:

5 bielkov

1 lyžička citrónovej šťavy

150 g kr. cukru

5 lyžíc kokosu strúhaného

Postup:

Foto: pixabay

Žĺtky, tuk a práškový cukor vymiešam do krémova. Postupne primiešam preosiatu múku s práškom do pečiva a mlieko. Na koniec do cesta primiešam postruhanú citrónovú kôru. Cesto vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre pečiem 30-35 min.

Nahrubo postrúhané jablká dám do kastróla podlejem 150 ml vody , pridám cukor a dusím.

Foto: pixabay

Keď jablká zmäknú , primiešam k ním banánový puding rozmiešaný v 100 ml. vody a nechám 1-2 min. prevrieť. Odstavím a vmiešam hrozienka namočené v rume.

Kokosový sneh: Z bielkov , citrónovej šťavy a cukru vyšľahám tuhý sneh , do ktorého zľahka vmiešam kokos.

Jablkovú plnku navrstvím na predpečený korpus . Na vrch dám kokosový sneh. Dám zapiecť 15 – 20 min.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Autor titulnej foto: Martinka Kvetinka Kubíková

Témy:


Pridajte svoj komentár