Bez miesenia, bez vaľkania: Super rýchly JABLČNÍK na lyžičky!

Vynikajúci recept na jablkový koláč so super jednoduchou prípravou.

 

 

Skúste ho, zaručene sa vám vydarí.

Je bez vaľkania a bez miesenia a chutí absolútne luxusne.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Cesto:

12 PL hladká múka

12 PL kryštálový cukor

12 PL olej

12 PL mlieko

3 ks vajce

1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva

Ďalej:

 

 

1 kg jablká

1 balíček škoricový cukor

1/2 dl um

1 hrsť hrozienka

cukor práškový

Postup:

Plnka:

Hrozienka namočíme v rume.

 

 

Jablká očistíme, nastrúhame, pridáme škoricový cukor, hrozienka a krátko podusíme.

Cesto:

Do veľkej misy pridáme celé vajíčka, olej, mlieko a kryštálový cukor.

 

 

Všetko dobre vyšľaháme.

Na záver pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a zľahka ešte premiešame.

Plech (20×30) vymastíme, alebo vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

Polovicu cesta vylejeme na plech a dáme piecť.

Keď je pečenie zhruba v polovici, plech vyberieme.

 

 

Navrstvíme podusené jablká a na ne vylejeme druhú polovicu cesta.

Vrátime späť do rúry a pečieme aby bol vrch koláčika zlatistý.

 

 

Necháme vychladnúť, poprášime práškovým cukor a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels