Vynikajúci recept na jablkový koláč so super jednoduchou prípravou.
Skúste ho, zaručene sa vám vydarí.
Je bez vaľkania a bez miesenia a chutí absolútne luxusne.
Potrebujeme:
Cesto:
12 PL hladká múka
12 PL kryštálový cukor
12 PL olej
12 PL mlieko
3 ks vajce
1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva
Ďalej:
1 kg jablká
1 balíček škoricový cukor
1/2 dl um
1 hrsť hrozienka
cukor práškový
Postup:
Plnka:
Hrozienka namočíme v rume.
Jablká očistíme, nastrúhame, pridáme škoricový cukor, hrozienka a krátko podusíme.
Cesto:
Do veľkej misy pridáme celé vajíčka, olej, mlieko a kryštálový cukor.
Všetko dobre vyšľaháme.
Na záver pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a zľahka ešte premiešame.
Plech (20×30) vymastíme, alebo vystelieme papierom na pečenie.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Polovicu cesta vylejeme na plech a dáme piecť.
Keď je pečenie zhruba v polovici, plech vyberieme.
Navrstvíme podusené jablká a na ne vylejeme druhú polovicu cesta.
Vrátime späť do rúry a pečieme aby bol vrch koláčika zlatistý.
Necháme vychladnúť, poprášime práškovým cukor a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)