Vynikajúci nepečený dezert na spôsob Opitého izidora.
Ide o vynikajúcu nepečenú tortu s chuťou čokolády, kvapkou rumu a orechmi.
Ideálna pochúťka ku kávičke podľa našej redaktorky Majky.
Potrebujeme:
Základ:
220 g sušienky BeBe kakaové
120 g maslo
Orechová náplň:
100 g mleté vlašské orechy
50 g práškový cukor
50 ml rum
Podľa potreby mlieko
Čokoládový krém:
1 bal. Zlatý klas
330 ml mlieko
230 g maslo
60 g práškový cukor
2 lyžice kakao
Voliteľné – 200 ml smotany na šľahanie
Vrch:
200 g čokoláda
200 ml smotana na šľahanie
Na ozdobu:
Hoblinky čokolády
Mandle
Čokoládové zdobenie
Postup:
Sušienky rozmixujeme na prášok a prilejeme rozpustené maslo.
Premiešame a sušienkovú hmotu navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie (na dno sme dali papier na pečenie).
Použila som klasickú okrúhlu formu o priemere 24 cm.
Na sušienkovú vrstvu nanesieme orieškovú náplň.
Všetky suroviny spolu dôkladne vymiešame.
Mlieko prilievame postupne, aby sme dosiahli hustú hmotu, ktorá sa dá rozotrieť.
Na orechovú náplň nanesieme čokoládový krém, ktorý pripravíme tak, že v mlieku rozmiešame zlatý klas a uvaríme hustý puding, ktorý necháme mierne vychladnúť.
Maslo s cukrom a kakaom vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme vychladnutý puding.
Dostaneme hladký krém, ktorý pekne uhladíme na oriešky.
Aby bol krém ešte nadýchanejší, vmiešala som doň aj vyšľahanú smotanu na šľahanie, ale krém je vynikajúci aj bez nej.
Vrch polejeme čokoládovou polevou – ohrejeme smotanu, pridáme nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.
Dáme vychladiť do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)