Nepečená torta IZIDOR na spôsob cheesecaku: Na tento recept sa nechytá ani pečený zákusok!

Vynikajúci nepečený dezert na spôsob Opitého izidora.

Ide o vynikajúcu nepečenú tortu s chuťou čokolády, kvapkou rumu a orechmi.

Ideálna pochúťka ku kávičke podľa našej redaktorky Majky.

Potrebujeme:

Základ:

220 g sušienky BeBe kakaové

...

120 g maslo

Orechová náplň:

100 g mleté vlašské orechy

50 g práškový cukor

50 ml rum

Podľa potreby mlieko

Čokoládový krém:

1 bal. Zlatý klas

330 ml mlieko

230 g maslo

60 g práškový cukor

2 lyžice kakao

Voliteľné – 200 ml smotany na šľahanie

Vrch:

200 g čokoláda

200 ml smotana na šľahanie

Na ozdobu:

Hoblinky čokolády

Mandle

Čokoládové zdobenie

Postup:

Sušienky rozmixujeme na prášok a prilejeme rozpustené maslo.

Premiešame a sušienkovú hmotu navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie (na dno sme dali papier na pečenie).

Použila som klasickú okrúhlu formu o priemere 24 cm.

Na sušienkovú vrstvu nanesieme orieškovú náplň.

Všetky suroviny spolu dôkladne vymiešame.

Mlieko prilievame postupne, aby sme dosiahli hustú hmotu, ktorá sa dá rozotrieť.

Na orechovú náplň nanesieme čokoládový krém, ktorý pripravíme tak, že v mlieku rozmiešame zlatý klas a uvaríme hustý puding, ktorý necháme mierne vychladnúť.

Maslo s cukrom a kakaom vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme vychladnutý puding.

Dostaneme hladký krém, ktorý pekne uhladíme na oriešky.

Aby bol krém ešte nadýchanejší, vmiešala som doň aj vyšľahanú smotanu na šľahanie, ale krém je vynikajúci aj bez nej.

Vrch polejeme čokoládovou polevou – ohrejeme smotanu, pridáme nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.

Dáme vychladiť do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay