Írske zemiakové placky z 3 ingrediencií

Vyskúšajte jemné zemiakové placky na írsky spôsob. Vynikajúco sa hodia ako príloha k mäska, alebo len tak, ako skvelá pochúťka s kyslou smotanou.

Extra jemné a vláčne zemiakové placky na írsky spôsob. Vynikajúco sa hodia k pečenému mäsku a zelenine. Vyskúšajte ich na večeru napríklad s chrumkavou slaninkou a pečenými paradajkami.

Potrebujeme:

4 stredne veľké zemiaky

50 g hladkej múky

Zväzok pažítky nakrájanej nadrobno

Voliteľné soľ

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode a popučíme ich ako pri príprave klasickej zemiakovej kaše. K zemiakom pridáme múku, pažítku a premiešame – vypracujeme zemiakové cesto. Ak sa nám cesto zdá málo slané, pridáme štipku soli.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vezmeme kúsok cesta a na pomúčenej pracovnej doske z neho vyformujeme placku.

Na panvici rozpálime olej a placky vypražíme z oboch strán dozlatista.

Podávame so zeleninkou, mäskom alebo inou prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)