Výborný nápad na zákusok, ktorý pripravíte jednoduchšie ako hocijaký koláčik. Nepotrebujete však pripravovať nič špeciálne, stačí zmiešať všetky suroviny v miske a dať na plech. Počas pečenia sa oddelia 3 vrstvy a vy z rúry tak vyberiete perfektný záskok. Malý sladký zázrak!
Potrebujeme:
110 g masla
600 ml mlieka
110 g hladkej múky
43 g nesladeného kakového prášku
4 vajcia – oddelené bielky a žĺtky
210 g práškového cukru
2 lyžice čiernej kávy
1 lyžičku vanilkovej arómy
Postup:
Rúru nastavíme na 165 stupňov a prirpavíme si plech s rozmermi 20×20 cm. Múku zmiešame s kakovým práškom a bielky ušľaháme na sten. Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny a potom pridáme rozpustené ochladené maslo, kávu a vanilku. Dôkladne vymiešame a ptoom postupne pridáme múku s kakaom a nakoneic opatrene aj bielkovú penu.
Nalejeme do pripravenej formy a pečieme v 50-60 minút, koláčik bude vo vnútri tekutý, ale toho sa vôbec netreba báť, krémová vrstva uprostred postupne stuhne.
Poprášime práškovým cukorm, necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)