Poznáte inteligentný zákusok? Presne na tento spôsob si môžete pripraviť aj fantastickú tortu – do formy nalejete jedno cesto a vyberiete z nej perfektnú pochúťku s krémom uprostred. Jednotlivé vrstvy sa totiž oddelia počas pečenia. Používame šálku s objemom 250 ml. Tekuté prísady by mali mať približne rovnakú teplotu.
Potrebujeme:
4 vajcia
2 hrnčeky mlieka
1 hrnček vody
1 šálku kr. cukru
115 g polohrubej múky – preosiatej
125 g masla – roztopeného a vychadnutého
1 lyžičku vanilkovej arómy
Štipku soli
Práškový cukor na vrch
Postup:
Bielky a žĺtky oddelíme. Bielky so štipkou soli ušľaháme na tuhý sneh. Vajcia s cukrom a vodou ušľaháme do nadýchanej peny – šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme aj vychladnuté rozpustené maslo, mlieko a múku – všetko spolu dobre vymiešame. Opatrne do hmoty vmiešame aj sneh – vmiešame ho vareškou. Navrstvíme do vymasteného a múkou vysypaného plechu.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 60 minút. Koláčik môže byť po vybratí z rúry v strede tekutý, ale počas chladnutia stred stuhne. Poprášime cukrom a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: bidista