plny-hrniec_transparent_negativ.png

Inteligentná torta: Nemusíte riešiť žiadne krémy ani zložité plnky, všetko len nalejte do formy a rúra sa postará o toto sladké kúzlo!

Poznáte inteligentný zákusok? Presne na tento spôsob si môžete pripraviť aj fantastickú tortu – do formy nalejete jedno cesto a vyberiete z nej perfektnú pochúťku s krémom uprostred. Jednotlivé vrstvy sa totiž oddelia počas pečenia. Používame hrnček s objemom 250 ml.

Poznáte inteligentný zákusok? Presne na tento spôsob si môžete pripraviť aj fantastickú tortu – do formy nalejete jedno cesto a vyberiete z nej perfektnú pochúťku s krémom uprostred. Jednotlivé vrstvy sa totiž oddelia počas pečenia. Používame šálku s objemom 250 ml. Tekuté prísady by mali mať približne rovnakú teplotu.

Potrebujeme:

4 vajcia

2 hrnčeky mlieka

1 hrnček vody

1 šálku kr. cukru

115 g polohrubej múky – preosiatej

125 g masla – roztopeného a vychadnutého

1 lyžičku vanilkovej arómy

Štipku soli

Práškový cukor na vrch

Postup:

Bielky a žĺtky oddelíme. Bielky so štipkou soli ušľaháme na tuhý sneh. Vajcia s cukrom a vodou ušľaháme do nadýchanej peny – šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme aj vychladnuté rozpustené maslo, mlieko a múku – všetko spolu dobre vymiešame. Opatrne do hmoty vmiešame aj sneh – vmiešame ho vareškou. Navrstvíme do vymasteného a múkou vysypaného plechu.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 60 minút. Koláčik môže byť po vybratí z rúry v strede tekutý, ale počas chladnutia stred stuhne. Poprášime cukrom a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: bidista

Najlepšie recepty na dnes