plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak máte doma ŠUMIENKU, 5 vajec a piškóty skúste tento RECEPT: Ani vo sne mi nenapadlo, že to také jednoduché!

Ešte stále premýšľate, čo si dnes dáte ku káve?

 

 

Pani Jana sa na facebooku podelila o vynikajúci recept na domáci dezert – Indiánkov – s jedným originálnym vylepšením.

Do šľahaného sneho pridala jednu výnimočnú prísadu – šumienku Vitacit s jahodovou príchuťou.

Ako uvádza samotná autorka, táto prísada dodá jedlu kyslosť a výbornú chuť.

 

 

 

 

Ak máte chuť na jeden famózny nepečený dezert, určite to skúste!

Potrebujeme:

5 bielkov

200g cukru krupica

1balíček jahodového vitacitu

Piškóty

Čokoládová poleva

Postup:

Nachystáme si vhodnú misku na šľahanie.

 

 

Krím sa bude šľahať nad parou, takže si nachystáme nádobu, v ktorej sa varí voda a druhú nádobu, v ktorej budeme šľahať.

Je dôležité, aby sa dno nádoby s krémom nedotýkalo vody, inak sa vajcia uvaria a nezískate správnu konzistenciu.

 

 

Bielky a cukor dáme do misky.

Zašľaháme a potom pridáme šumienku Vitacit.

 

 

15 minút šľaháme nad parou pri najvyšších otáčkach.

Je treba, aby ste sa držali uvedeného času, aby ste získal krásne tuhý a lesklý krém a tiež aby sa cukor úplne rozpustil. 

Potom nazdobíme na piškótu zdobiacim sáčkom.

 

 

Necháme v chladničke stuhnúť aspoň 2 hodiny.

Autorka Janka použila piškóty kúpené z Lidlu (Biscuits), sú väčšie ako klasické piškóty a krehké.

 

 

Nakoniec piškóty s krémom namáčame do čokoládovej polevy.

Polevu pripravíme tak, že várovú čokoládu rozpustíme so stuženým tukom.

 

 

Používame len trochu tuku aby bola čokoláda hustejšia a pena veľmi nepresvitala.

Necháme čokoládu vychladnúť, aby krásne stuhla a bola chrumkavá.

 

 

 

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes