Po pečení mi zvýšili akurát 2 bielky a 1 balík piškót. Spomenula som si na tento perfektný recept a pozrite sa – 40 kusov perfektnej dobroty a bez pečenia. Indiánkovia sú presne tá dobrota, ktorú milujú malí aj veľkí maškrtníci – výborný a úplne jednoduchý nápad, tentokrát bez pečenia, len z piškót.
Potrebujeme:
2 bielky
15 dkg cukor práškový preosiaty
2 lyžice jahodovej marmelády (aby v nej ale neboli kúsky ovocia),
čokopoleva (1 várová čokoláda a kvapka oleja),
piškóty
Postup:
Pozor, aby v cukre neboli hrudky, ja radšej preosejem aj 2x. Ako klasicky si pripravíme sneh z cukru a bielok, vyšľaháme dotuha. Potom preložíme do vodného kúpeľa (nad kastról v ktorom sa varí voda) a šľaháme nad parou do zhustnutia (min. 8 minút). Hmota narastie a bude mať penovitú konzistenciu. Zložíme a zašľaháme do peny marmeládu (pozor, musí byť hladká, bez ovocia). Ak vám hmota po pridaní marmelády zredne, jednoduchá pomoc – dať späť do vodného kúpeľa a opäť šľahať do zhustnutia).
Penu navrstvíme do cukrárskeho vrecka na nastriekame na piškóty. Dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny stuhnúť – pokojne aj na noc. Potom si vo vodnom kúpeli v hlbšej miske roztopíme čoko polevu a namáčame do nej indiánikov. Namočíme, nechám trochu odkvapkať a dáme na papier na pečenie. Necháme zaschnúť a potom prekladáme na tácku a dám opäť do chladničky.