plny-hrniec_transparent_negativ.png

Iba CUKETA, mrkva, vajce, cibuľa a múka vám stačia na prípravu tých najlepších šťavnatých placiek: RECEPT!

Vynikajúci recept na lahodné a veľmi chutné jedlo z cukety.

 

 

Tieto placky tromfnú aj klasiku zo zemiakov.

Ich príprava je jednoduchá, rýchla a keď ich prirpavíte na obed, nebude vám chýbať ani mäso.

Ideálny recept na cuketovú sezónu.

Potrebujeme:

550 g cukety (1 väčší kus)

150 g mrkva

1 ks cibuľa

2 ks vajce

100 g polohrubá múka

1 bal. prášok do pečiva

podľa chuti soľ

podľa chuti čierne korenie

podľa potreby olej

Voliteľné:

 

 

Nadrobno nasekaná petržlenová vňať

Na podávanie:

Česrstvá zelenina

Dressing:

 

 

Kyslá smotana

1 strúčik cesnaku

Zelené bylinky podľa chuti

Voliteľné:

Česrvená paprika

Potrebujeme:

Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Rovnako nastrúhame aj cuketu.

 

 

Ak máte mladú cuketu, nemusíte ju šúpať.

Ak mám cuketu z mojej záhrady, tak ju nečistím, iba poriadne umyjem.

Ak však cuketu kúpim z obchodu, tak ju zbavím šupky.

 

 

V miske cuketu s mrkvou zmiešame, poriadne osolíme a necháme postáť aspoň 10 minút.

Cuketa pustí vodu.

Po tom, ako pustí cuketa s mrkvou vodu, poriadne ju v rukách vyžmýkame a preložíme do druhej misky.

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.

 

 

Pridáme aj rozmiešané vajíčka, múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľou a čiernym korením.

Poriadne premiešame.

Lyžicou vrstíme na rozpálenú panvicu s olejom kôpky, ktoré uhladíme do tvaru placky.

 

 

Smažíme z oboch strán dozlata.

Po vysmažení ich ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja a môžete podávať.

Podávame s čerstvou zeleninou a dressingom! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes