Hustý marhuľový džem len za 30 minút: Vonia až ku susedom a chuť je úžasná – netreba hory cukru a ani dlhé varenie!

2479 0

Vynikajúci recept na marhuľový džem podľa Mišky, ktorý sa varí len 30 minút.

Potrebujeme:

1,2 kg marhúľ (odkôstkované, umyté)

750 g kr. cukru

3 pomaranče

1 polievková lyžica citrónovej šťavy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Marhule vložte do hrnca.

Umyte pomaranče, vložte do misky, zalejte vriacou vodou a nechajte niekoľko minút.

Utrite do sucha s obrúskom a kôru najemno nastrúhajte, kôru pridáme k marhuľám.

Potom okrojte zvyšok bielej dužiny.

Zvyšok pomaranča nakrájate na štvrtinky a pridajte do marhúľ.

Do hrnca pridajte citrónovú šťavu a  cukor.

Dôkladne premiešajte.

Nádobu preložte na oheň a priveďte do varu.

Varte na miernom ohni 15 minút, čas od času premiešajte.

Odstráňte hrniec zo sporáku, obsah premiešajte mixérom.

Vráťte džem do ohňa, priveďte znova do varu.

Následne prevarte po dobu ďalších 15 minút.

Nalejte horúci džem do sterilizovaných pohárov, zatvorte a  obráťte.

Zabaľte do deky a nechajte vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár