Hubové predjedlo, z ktorého budú všetci paf: Vyzerá, ako naozajstné hríbiky a chutí skvele!

Ak chcete na Nový rok pripraviť na stôl niečo originálne, vyskúšajte toto kreatívne predjedlo!

Zmiešajte si tento syrovo – cesnakový základ, pridajte hlavičku z nakladaných šampiňónov a vytvoríte dojem, akoby na stole boli čerstvo odtrhnuté huby z lesa. 

Toto nápadité a chutné predjedlo vám nezaberie veľa času a hostia budú nadšení!

Nový rok je čas, keď chcete prekvapiť svoju rodinu a priateľov lahodnými a nezvyčajnými pochúťkami.

A tento recept z youtube je na to ako stvorený!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Táto jedlá hubová lúka bude zároveň krásnou dekoráciou na novoročnom stole. 

Potrebujeme:

2 varené vaječné bielky

1 varený zemiak

100 g tvrdého syra

50 g syra Feta

2 PL majonézy

2 strúčiky cesnaku

nakladané šampiňóny

Postup:

Ako prvé si uvaríme zemiaky v šupke.

Zemiaky po uvarení necháme vychladnúť a následne ošúpeme.

 

 

Rovnako si uvaríme aj vajíčka natvrdo.

Na strednom strúhadle si nastrúhame cesnak.

Nastrúhame aj varené bielky, oba syry a zemiaky. 

Pridáme majonézu a dôkladne všetko premiešame.

 

 

Z malého množstva tejto hmoty si začneme tvarovať nožičky hríbikov. 

Aby predjedlo vyzeralo pôsobivejšie, nožičku môžeme zospodu namočiť do čiernych sezamových semienok. 

 

 

Potom ich uložíme na podnos, na ktorý si môžeme naukladať čerstvú petržlenovú vňať alebo šalátové listy. 

 

 

Teraz si zlejeme nakladané šampiňóny, vyberieme hlavičky.

Na každú pripravenú syrovo – cesnakovú nožičku umiestnime jednu.

 

 

Ako vidíte, toto predjedlo je pripravené veľmi rýchlo.

Postup je veľmi jednoduchý a výsledok krásny.

Teraz stačí misu s hríbikmi už len položiť na stôl a čakať na reakcie ;)

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay