Hruškový džem z rúry: Bez cukru a nie je s ním žiada robota – najlepší recept, aký poznám!

Výborný recept pre každého, kto potrebuje spracovať domáce hrušky. Princíp je podobný, ako pri slivkovom lekvári z rúry – akurát je to úplne bez cukru, čiže ho môžu aj diabetici. Je to jednoduché, rýchle a naozaj výborné, odporúčam.

Potrebujeme:

1 kg hrušiek (alebo aj plný košík) – umytých a zbavených jadierok a stopiek

1 lyžičku škorice prípadne podľa chuti

2 lyžičky kyseliny citrónovej (prípadne tiež podľa chuti)

Postup:

Hrušky si nakrájame na štvrtinky a uložíme na plech tak, aby boli šupkou dole (na plechu). Posypeme lyžičkou škorice a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200-220 stupňov. Keď sú hnedasté a mäkké, vyberieme, encháme chvíľu ochladnúť a rozmixujeme (ak sú slivky až príliš husté, môžeme pridať ešte vodu asi 100-150 ml). Dáme do hrnca a zmes necháme prevariť, pridáme aj kyselinu citrónovú a hneď plníme do čitých pohárov, zatvoríme, obrátime a dáme do deky vychladnúť do ďalšie dňa.

Skladujeme v komore s ostatnými zaváraninami. Na poháre nemusíte používať celofán, len umyté viečka a dobre zašrobovať.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)