plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odložte si z úrody hrozna aj na zimu: Naložte ho do pohárov podľa tohto receptu a budete nadšení!

V tomto období sú pulty obchodov a trhovísk plné hrozna.

Ak ho pestujete vo vašej záhrade, možno by ste si radi z úrody odložili aj na neskôr.

Máme pre vás skvelý návod z youtube, ako naložiť hrozno do pohárov a vytvoriť si tak jeho zásoby aj na zimu!

Je to veľmi jednoduché a rýchle.

Takéto spracovanie si nevyžaduje žiadne špeciálne zručnosti. 

Výsledkom je fantasticky chutný domáci kompót, ktorý vám vydrží celý rok.

Postup:

Nazbierajte si strapce hrozna.

Dôkladne ich umyte a rozdeľte ich na samostatné guľky.

Tu delím na tmavé a zelené hrozno, ale môžete dať pokojne aj do jednej misky.

Postupujte tak, že vyberajte len tie zdravé. 

Pripravte si čisté sterilizované poháre s viečkami.

Naplňte ich guľôčkami hrozna. 

Môžete kombinovať aj rôzne odrody. 

Do pohárov teraz nalejte vodu.

Do každého pridajte lyžicu cukru. 

Uzavrite viečkami, dobre utiahnite.

Poháre vložte hore dnom do veľkého hrnca s vodou.

Vodu priveďte do varu a nechajte variť asi 5 minút.

Potom hrniec odstavte.

Hrozno by malo ostať celé.

Vďaka cukru a varu bude dostatočne zakonzervované. 

Nechajte vychladnúť a skladujte na tmavom, chladnom mieste.

Ideálne v komore, v pivnici a pod. (nie v chladničke).

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes