Hrozno na zimu: Šialene chutné a mimoriadne jednoduché – deťom chutí viac, ako čerstvé!

V tomto období sú pulty obchodov a trhovísk plné hrozna.

 

 

Ak ho pestujete vo vašej záhrade, možno by ste si radi z úrody odložili aj na neskôr.

Máme pre vás skvelý návod od Martinky, ako naložiť hrozno do pohárov a vytvoriť si tak jeho zásoby aj na zimu!

...

Je to veľmi jednoduché a rýchle.

Takéto spracovanie si nevyžaduje žiadne špeciálne zručnosti. 

Výsledkom je fantasticky chutný domáci kompót, ktorý vám vydrží celý rok.

 

 

Postup:

Nazbierajte si strapce hrozna.

Dôkladne ich umyte a rozdeľte ich na samostatné guľky.

 

 

Tu delím na tmavé a zelené hrozno, ale môžete dať pokojne aj do jednej misky.

Postupujte tak, že vyberajte len tie zdravé. 

Pripravte si čisté sterilizované poháre s viečkami.

 

 

Naplňte ich guľôčkami hrozna. 

Môžete kombinovať aj rôzne odrody. 

Do pohárov teraz nalejte vodu.

 

 

Do každého pridajte lyžicu cukru. 

Uzavrite viečkami, dobre utiahnite.

Poháre vložte hore dnom do veľkého hrnca s vodou.

 

 

Vodu priveďte do varu a nechajte variť asi 5 minút.

Potom hrniec odstavte.

Hrozno by malo ostať celé.

 

 

Vďaka cukru a varu bude dostatočne zakonzervované. 

Nechajte vychladnúť a skladujte na tmavom, chladnom mieste.

Ideálne v komore, v pivnici a pod. (nie v chladničke).

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay