Zavarte si úrodu hrozna do pohárov: Chutné zásoby na celú zimu, ktoré budú hotovým pokladom – BEZ KONZERVANTOV!

Ak máte bohatú úrodu hrozna a neviete, čo s ňou, spracujte si ho podľa tohto jednoduchého receptu z youtube.

Takto pripravené hrozno je naozaj vynikajúce.

Nepoznám žiaden iný recept, ktorý by bol u nás takto obľúbený.

Chutná zásoba hrozna v pohároch na celú zimu a to bez zbytočných konzervantov!

Potrebujeme:

Na jeden pohár s objemom 720 ml

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

450 g hrozna

2 PL kryštálového cukru

1 ČL vanilkového cukru alebo arómy

2 plátky citróna (chemicky neošetreného)

vodu na doplnenie pohára

Postup:

Vyberáme len hrozno, ktoré je zdravé a pevné.

Ako prvé si strapce hrozna dôkladne umyjeme. 

Následne si strapce oberieme na jednotlivé guľôčky.

Vložíme do misy.

Citrón si dobre umyjeme.

Pakrájame ho nakrájame na plátky. 

Zoberieme si sterilizovaný pohár.

Navrstvíme doňho guľôčky hrozna, do stredu dáme plátky citróna a opäť hrozno. 

Takto si pripravíme toľko pohárov, koľko chceme.

Môžeme miešať aj biele a tmavé hrozno.

Do každej nádoby pridáme 2 lyžice kryštálového cukru. 

Nakoniec ešte nasypeme trochu vanilkového cukru.

Zalejeme studenou vodou až povrch pohára. 

Uzavrieme viečkom.

Poháre vložíme do širšieho hrnca, pričom dno prikryjeme bavlnenou utierkou. 

Poháre zalejeme vodou až po viečko.

Varíme 10 – 15 minút od bodu zovretia. 

Hotové hrozno vyberieme, poháre osušíme.

Necháme postupne chladnúť zabalené v deke.

Skladujeme na chladnom tmavom mieste.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay