plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takto skladujem hrozno zo záhrady až 2 ROKY: Je ešte chutnejšie ako čerstvé!

V zime nie je k dispozícii veľa bobúľ a ovocia, ktoré by som mohli pridať do dezertov.

 

 

Vami pripravované sladké jedlá by tým nemali trpieť.

Preto sa oplatí myslieť dopredu a pripraviť sa už v lete.

Pripravte hrozno na zimu podľa tohoto receptu, potom budú vaše dezerty, dokonca aj v tom najchladnejšom období, ako dúšok slnka .

 

 

Na takúto prípravu podľa kanálu Готовить просто si môžete vziať hrozno akejkoľvek odrody .

Vhodné je biele aj modré hrozno, s kôstkami aj bez nich.

Toto je na vás. Vedzte, že v každom prípade bude výsledok neskutočne chutný!

Ako pripraviť hrozno na zimu?

 

 

Ak sú vaše bobule už veľmi sladké, upravte množstvo cukru pridaného do nádoby sami.

V tejto situácii tiež odporúčame pridať k hroznu ďalšie 2 plátky citróna .

Takto dodáte tejto voňavej pochúťke jemnú kyslosť a citrusovú príchuť.

Potrebujeme:

Hrozno biele 1 kg

Hrozno tmavé 1,5 kg

Cukor 4 polievkové lyžice

Voda podľa potreby

Postup:

Hrozno dobre opláchnite pod tečúcou vodou.

 

 

Bobule oddeľujeme od stonky.

Poháre dôkladne umyjeme.

Naplňte ich až po vrch hroznom.

 

 

Do každej nádoby nasypte lyžicu cukru.

Naplňte vodou izbovej teploty.

 

Na dno hrnca položte uterák.

Potom rozložte poháre tak, aby sa navzájom nedotýkali.

Zakryte ich viečkami.

 

 

Zalejte vodu izbovej teploty.

Preložte na plameň.

Priveďte do varu a varte 15 minút.

 

 

Potom poháre vyberieme.

Viečka teraz poriadne upevníme.

Otočíme ich hore nohami.

 

 

Zabaľte do deky a nechajte úplne vychladnúť.

Z takéhoto prípravku z bobúľ sa získa veľmi chutná ovocná dobrota .

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes