plny-hrniec_transparent_negativ.png

HRNČIARSKE bravčové rezne na prírodno: Mäkké a veľmi šťavnaté – tento recept u nás kraľuje už 30 rokov!

Výborné rezne na prírodno podľa klasického receptu.

 

 

Každopádne, ide o výborné, extra rýchle a pritom výborné jedlo!

Toto rýchle a výborné jedlo varím už 30 rokov, zdedila som ho ešte po mojej maminke.

Rezne môžete podávať so slovenskou ryžou, s obyčajnou ryžou, zemiakmi, zemiakovou kašou alebo aj s hranolkami, je to na vás :-)

Potrebujeme:

 

 

500 g bravčových rezňov nakrájaných na plátky (robím z karé, stehna alebo krkovičky)

250 g húb nakrájaných na kúsky

1 bal. smotany na varenie

2 lyžice horčice

1 väčšiu cibuľku

domáca vegeta

soľ

čierne mleté korenie

paprika sladká

paprika pálivá

1 lyžičku kari korenia (voliteľné – to pridávam ja)

Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno

Príloha:

 

 

Slovenská ryža

Ryža

Zemiaky

Cestoviny

Postup:

Mäso očistíme, umyjeme a osušíme papierovým obrúskom.

 

 

Ochutíme soľou, korením a vegetou.

Ideálne necháme v chladiče odležať aspoň 20 minút.

Ak nemáme čas, môžeme s mäskom pracovať aj hneď.

 

 

Mäso potom sprudka opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista a zložíme z plameňa.

Na tom istom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a huby a restujeme, až kým sa neodparí väčšina vody.

Potom pridáme 300 ml vody a varíme asi 10 minút.

Následne na panvicu vrátime mäso a všetko spolu varíme asi 10 minút.

 

Smotanu zmiešame s oboma paprikami a horčicou.

Nakoniec pridáme smotanu.

Všetko spolu necháme prevariť.

Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes