Vynikajúci koláčik v hrnčekovej verzii – je veľmi šťavnatý, vláčny a vďaka pudingu aj krásne krémový.
Na prípravu cesta nepotrebujete váhu ani odmerku, vystačí vám obyčajný hrnček.
Navyše, celá príprava cesta spočíva v tom, že všetky prísady zmiešate v jednej miske.
Potom stačí už len uvariť puding, otvoriť pohár so zaváranými višňami a môžete dávať do rúry.
Potrebujeme:
4 hrnčeky polohrubej múky
2 hrnčeky kr. cukru
1 hrnček oleja
2 hrnčeky mlieka
3 vajcia
1 ČL prášku do pečiva
350 g zaváraných čerešní
Na puding:
2 balíčky vanilkového pudingu
8 dl mlieka
5-6 polievkových lyžíc cukru (podľa chuti)
Na odmeranie ingrediencií použijeme hrnček s objemom 3 dl
Postup:
Suroviny na cesto dáme do misky.
Dobre premiešame.
Miešame, kým nám nevznikne jednotné cesto bez hrudiek.
Nachystáme si plech s rozmermi 30×30 cm.
Je na vás, či plech vymastíte a vysypete múkou, alebo jednoducho vyložíte papierom na pečenie.
Puding:
Z mlieka, pudingových práškov a cukru si uvaríme puding.
Puding musí byť dostatočne hustý.
Po uvarení je treba ho nechať vychladnúť.
Na cesto lyžicou nanesieme 2 lyžičky uvareného vanilkového pudingu – je dôležité, že horúci puding sa nesmie dávať na cesto.
Navrch nasypeme 350 g višní.
Takto pripravený koláč vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri 200 stupňoch asi 30 minút.
Veľa ľudí sa pýta, či 1 hrnček oleja nie je na cesto veľa. Ja to robím s touto mierkou vždy a koláč sa krásne vydarí.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)