plny-hrniec_transparent_negativ.png

HRNČEKOVÁ rýchlovka ľahká ako dych: Cesto len vylejte na plech, pridajte puding a ovocie – najlepší koláčik pod slnkom!

Tento koláčik je jednoducho na nezaplatenie - jednoduchý, rýchly a nesmierne dobrý.

Vynikajúci koláčik v hrnčekovej verzii – je veľmi šťavnatý, vláčny a vďaka pudingu aj krásne krémový.

 

 

Na prípravu cesta nepotrebujete váhu ani odmerku, vystačí vám obyčajný hrnček.

Navyše, celá príprava cesta spočíva v tom, že všetky prísady zmiešate v jednej miske.

Potom stačí už len uvariť puding, otvoriť pohár so zaváranými višňami a môžete dávať do rúry.

Potrebujeme:

4 hrnčeky polohrubej múky

 

 

2 hrnčeky kr. cukru

1 hrnček oleja

2 hrnčeky mlieka

3 vajcia

1 ČL prášku do pečiva

350 g zaváraných čerešní

Na puding:

 

 

2 balíčky vanilkového pudingu

8 dl mlieka

5-6 polievkových lyžíc cukru (podľa chuti)

Na odmeranie ingrediencií použijeme hrnček s objemom 3 dl

Postup:

Suroviny na cesto dáme do misky.

 

 

Dobre premiešame.

Miešame, kým nám nevznikne jednotné cesto bez hrudiek.

Nachystáme si plech s rozmermi 30×30 cm.

Je na vás, či plech vymastíte a vysypete múkou, alebo jednoducho vyložíte papierom na pečenie.

 

 

Puding:

Z mlieka, pudingových práškov a cukru si uvaríme puding.

Puding musí byť dostatočne hustý.

Po uvarení je treba ho nechať vychladnúť.

 

 

Na cesto lyžicou nanesieme 2 lyžičky uvareného vanilkového pudingu – je dôležité, že horúci puding sa nesmie dávať na cesto.

Navrch nasypeme 350 g višní.

Takto pripravený koláč vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri 200 stupňoch asi 30 minút.

 

 

Veľa ľudí sa pýta, či 1 hrnček oleja nie je na cesto veľa. Ja to robím s touto mierkou vždy a koláč sa krásne vydarí.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes