plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nezameniteľný hrnčekový závin z kyslej smotany: Žiadne kysnutie, rýchlo pripravený a zjedený ešte rýchlejšie!

Nezameniteľný hrnčekový závin  z kyslej smotany. Výborný.

Nezameniteľný hrnčekový závin  z kyslej smotany, ktorý je výborný.

 

 

Okrem receptu z kyslej smotany vám ako bonus prinášame aj recept na extra rýchle záviny z bieleho jogurtu.

Potrebujeme:

2 hrnčeky hladkej múky

10 dkg masla

1 vajíčko

4 lyžice (kopcovité) kyslej smotany

1 lyžička sódy na pečenie

Náplň:

 

 

15 dkg mak

Cukor a škorica na osladenie

Postup:

Pripravíme si jednu väčšiu misku.

Všetky prísady na cesto zmiešame vareškou.

 

 

Vymiešame jednotné cesto. Podľa potreby pridáme smotanu alebo múku.

Na pomúčenej doske rozvaľkáme na obdĺžnik.

Polovicu cesta potrieme medom.

Polovicu cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.

 

 

Teraz na cesto navrstvíme náplň a zaviniem.

Potrieme zvyšným vajíčkom a dáme piecť.

Pri teplote 180 stupňov pečieme 25 minút.

Extra rýchle záviny z bieleho jogurtu

Výborné a rýchle cesto na domáci závin, ktoré pripravíte naozaj rýchlo a jednoducho.

 

 

Ak chcete skúsiť niečo iné, ako kysnuté alebo lístkové cesto, tento recept je pre vás to pravé.

Cesto je jemné, veľmi chutné a naozaj extrémne rýchle na prípravu.

Autorkou receptu je pani Ludmila Fischerova.

 

 

Potrebujeme:

250 gr hladkej múky

250 gr polohrubej múky

1 Hera

150 ml biely jogurt

náplň:

jablká

cukor

škorica

orechy

hrozienka namočené v rume

Na potretie:

 

 

vajce

Postup:

Príprava cesta je úplne jednoduchá a rýchla.

Jednoducho si zmiešame všetky prísady.

Vypracujeme jednotné cesto.

Cesto netreba nechávať dlho odpočívať, autorka uvádza, že stačí nechať odležať len kým si pripravíte náplň.

 

 

Navyše, cesto nemusí kysnúť, takže s ním môžete pracovať doslova hneď.

Na náplň si môžete pripraviť čokolovek, čo máte radi.

 

 

Výborná je napríklad osmažená strúhanka s jablkami, tvaroh, orechy, lekvár, alebo mak a strúhané jablká.

Náplň môžete posypať hrozienkami namočnými v rume.

Cesto rozvaľkáme.

 

 

Na cesto natrieme náplň a zavinieme.

Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.

 

 

Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou.

Teplota pečenia je 180 stupňov.

Pečieme cca pol hodinky, kým povrch nie je zlatistý.

Každý sa riadi podľa svojej rúry.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes