Hrnčekový vanilkový koláčik s jablkami hotový za 30 minút: Vďaka jogurtu je cesto úžasne nadýchané a vláčne!

Už vieme, čo si dnes dáme ku kávičke. Jednodznačne tento mäkučký a nadýchaný jablkový koláčik z jogurtového cesta. Tento dezert zvládne pripraviť skutočne každý a zapráši sa po ňom jedna radosť!

Už vieme, čo si dnes dáme ku kávičke. Jednodznačne tento mäkučký a nadýchaný jablkový koláčik z jogurtového cesta. Tento dezert zvládne pripraviť skutočne každý a zapráši sa po ňom jedna radosť!

Potrebujeme:

4-5 stredne veľkých jabĺk umytých a nakrájaných na plátky

½ šálky kr. cukru – prípadne menej, podľa sladkosti jabĺk (objem šálky 250 ml)

1 téglik bieleho jogurtu

½ bal. prášku do pečiva

2 vajcia

...

1 a ½ šálky polohrubej múky

Zavárané čerešne (voliteľné), prípadne hrozienka

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

V miske ušľaháme vajcia s oboma druhmi cukru do peny. Do tejto zmesi vmiešame aj múku spolu s práškom do pečiva a nakoniec aj jogurt. Vymiešame jednotné hladké cesto.

Pripravíme si okrúhlu tortovú formu (priemer 24 cm) vymastenú maslom a vysypanú múkou. Do formy nalejeme polovicu cesta a uložíme naň plátky jabĺk a čerešne scedené zo šťavy. Nalejeme druhú polovicu cesta a vložíme do vyhriatej rúry pri teplote 180 stupňov asi pol hodinky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)