Už vieme, čo si dnes dáme ku kávičke. Jednodznačne tento mäkučký a nadýchaný jablkový koláčik z jogurtového cesta. Tento dezert zvládne pripraviť skutočne každý a zapráši sa po ňom jedna radosť!
Potrebujeme:
4-5 stredne veľkých jabĺk umytých a nakrájaných na plátky
½ šálky kr. cukru – prípadne menej, podľa sladkosti jabĺk (objem šálky 250 ml)
1 téglik bieleho jogurtu
½ bal. prášku do pečiva
2 vajcia
1 a ½ šálky polohrubej múky
Zavárané čerešne (voliteľné), prípadne hrozienka
1 bal. vanilkového cukru
Postup:
V miske ušľaháme vajcia s oboma druhmi cukru do peny. Do tejto zmesi vmiešame aj múku spolu s práškom do pečiva a nakoniec aj jogurt. Vymiešame jednotné hladké cesto.
Pripravíme si okrúhlu tortovú formu (priemer 24 cm) vymastenú maslom a vysypanú múkou. Do formy nalejeme polovicu cesta a uložíme naň plátky jabĺk a čerešne scedené zo šťavy. Nalejeme druhú polovicu cesta a vložíme do vyhriatej rúry pri teplote 180 stupňov asi pol hodinky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)