Vynikajúci recept na rýchly hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím, ktorý milujeme. Recept, ktorý rozhodne stojí za zváženie.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček kryštálového cukru

½ hrnčeka oleja

1 hrnček mlieka

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 van. cukor

1 prášok do pečiva

1 lyžica kakaa

Tvarohová zmes:

250 g jemného tvarohu

1 kyslá smotana

1 vajce

1 lyžica práškového cukru

1 van. cukru

2 lyžice polohrubej múky

štipku soli

ľubovolné ovocie

Postup:

Najprv si pripravíme tvarohovú zmes.

K jemnému tvarohu, primiešame vajce, cukor, kyslú smotanu, múku a soľ.

Do misky pridáme preosiatu hladkú múku, kryštálový a vanilínový cukor, mlieko (môžeme zvoliť aj mlieko kyslé), olej, vajcia, prášok do pečiva a kakao.

V robote, mixérom, ale aj ručne vareškou vymiešame vláčne kakaové cesto.

Ak chceme bezlepkový koláčik, použijeme bezlepkovú múku.

Plech veľkosti približne 28×38 cm vystelieme papierom na pečenie. Môžeme ho vymastiť aj tukom.

Na plech rozotrieme kakaové cesto. Potom polievkovou lyžicou ukladáme rovnaké tvarohové kôpky.

Na takto pripravený koláč s tvarohom poukladáme obľúbené ovocie.

Ja som zvolila mrazené čučoriedky.

Môžeme použiť nielen ovocie čerstvé, ale aj mrazené, prípadne kompótové, podľa našej chuti.

Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím pečieme pri teplote 175 stupňov približne 30 minút, podľa potreby.

Keď bude nádherne rozvoniavať, vtedy je ten správny čas.

Koláč necháme vychladnúť. Hotový koláč môžeme pofŕkať roztopenou čokoládou.

Hrnčekový koláčik tak bude ešte chutnejší a čokoládovejší.

Aj keď je tento koláč jednoduchý a rýchly, jeho chuť vás veľmi milo prekvapí.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár