plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická TVAROHOVÁ rýchlovka z hrnčeka: Výborný koláč s ovocím – šťavnatý, vynikajúci a príprava vám zaberie 5 minút!

Vynikajúci recept na rýchly hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím, ktorý milujeme. Recept, ktorý rozhodne stojí za zváženie. 

Hľadáte rýchly a chutný dezert, ktorý je ideálny na víkendové maškrtenie? Hrnčekový tvarohový koláč s ovocím je perfektnou voľbou!

 

 

Na jeho prípravu potrebujete len pár surovín a hrnček ako odmerku. Koláč je vláčny, lahodný a s ovocím chutí fantasticky. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí nemajú radi pečenie s váhou. Všetky suroviny sa odmerajú hrnčekom, takže je to veľmi jednoduché a rýchle. Koláč je hotový za 30 minút.

Tipy pri príprave koláča:

Použite akékoľvek ovocie, ktoré máte radi. Jahody, maliny, čučoriedky, broskyne, marhule, jablká… Fantázii sa medze nekladú.

 

 

Ovocie môžete použiť čerstvé, mrazené alebo kompótové.

Do cesta môžete pridať aj hrozienka, kúsky ovocia alebo nasekané orechy.

Ak chcete svetlé cesto, vynechajte kakao.

Koláč môžete piecť aj v rúre na 180 °C cca 20 minút.

Pred podávaním môžete koláč posypať práškovým cukrom.

Na tvarohový koláč s ovocím potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček kryštálového cukru

½ hrnčeka oleja

1 hrnček mlieka

2 vajcia

1 van. cukor

1 prášok do pečiva

1 lyžica kakaa

Tvarohová zmes:

250 g jemného tvarohu

1 kyslá smotana

1 vajce

1 lyžica práškového cukru

1 van. cukru

2 lyžice polohrubej múky

štipku soli

ľubovolné ovocie

Postup:

Najprv si pripravíme tvarohovú zmes.

K jemnému tvarohu, primiešame vajce, cukor, kyslú smotanu, múku a soľ.

Do misky pridáme preosiatu hladkú múku, kryštálový a vanilínový cukor, mlieko (môžeme zvoliť aj mlieko kyslé), olej, vajcia, prášok do pečiva a kakao.

 

 

V robote, mixérom, ale aj ručne vareškou vymiešame vláčne kakaové cesto.

Ak chceme bezlepkový koláčik, použijeme bezlepkovú múku.

Plech veľkosti približne 28×38 cm vystelieme papierom na pečenie. Môžeme ho vymastiť aj tukom.

Na plech rozotrieme kakaové cesto. Potom polievkovou lyžicou ukladáme rovnaké tvarohové kôpky.

Na takto pripravený koláč s tvarohom poukladáme obľúbené ovocie.

 

 

 

Ja som zvolila mrazené čučoriedky.

Môžeme použiť nielen ovocie čerstvé, ale aj mrazené, prípadne kompótové, podľa našej chuti.

Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím pečieme pri teplote 175 stupňov približne 30 minút, podľa potreby.

Keď bude nádherne rozvoniavať, vtedy je ten správny čas.

Koláč necháme vychladnúť. Hotový koláč môžeme pofŕkať roztopenou čokoládou.

Hrnčekový koláčik tak bude ešte chutnejší a čokoládovejší.

Aj keď je tento koláč jednoduchý a rýchly, jeho chuť vás veľmi milo prekvapí.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes