Hrnčekový ryžový nákyp: Najlepší a najrýchlejší!

Pochúťka nášho detstva, ktorá chutí rovnako úžasne aj keď sme dospelí. Vyskúšajte najlepší recept na poctivý ryžový nákyp.

Pochúťka nášho detstva, ktorá chutí rovnako úžasne aj keď sme dospelí. Vyskúšajte najlepší recept na poctivý ryžový nákyp.

Potrebujeme:

4 vajcia

2 šálky mlieka

1 šálku vody

200 g kryštálového cukru

2 lyžice masla alebo margarínu

...

2 šálky ryže

Strúhanú citrónovú kôru z 1/2 citróna

1 bal. vanilkového cukru

Štipku soli

Na oblohu:

Marhuľový džem, zavárané marhule alebo iné voocie

Na vymazanie plechu:

Maslo a strúhanku

Postup:

Vodu zmiešame s mliekom a cukrom. Do tejto zmesi pridáme ryžu umyjeme a uvaríme.

Keď je ryža takmer uvarená, pridáme soľ. Dovaríme a necháme vychladnúť.

Žĺtky ušľaháme s vanilkovým cukrom a maslom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.

Vychladnutú ryžu zmiešame so žĺtkovou zmesou a nakoniec primiešame aj sneh.

Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Navrstvíme ryžovú zmes a vložíme do vyhriatej rúry. Ak chcete pridávať ovocie, cesto je dobré rozdeliť na dve polovice. Najskôr do formy navstvíme jednu časť cesta, potom ovocie a druhú časť cesta.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 minút.

Upečený nákyp potrieme džemom. Ja ho podávam aj s čokoládovým pudingom. Je to skutočne fantastické!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: infoelovarosok