Hrnčekový ryžový nákyp: Najlepší a najrýchlejší!

290

Pochúťka nášho detstva, ktorá chutí rovnako úžasne aj keď sme dospelí. Vyskúšajte najlepší recept na poctivý ryžový nákyp.

Potrebujeme:

4 vajcia

2 šálky mlieka

1 šálku vody

200 g kryštálového cukru

2 lyžice masla alebo margarínu

2 šálky ryže

Strúhanú citrónovú kôru z 1/2 citróna

1 bal. vanilkového cukru

Štipku soli

Na oblohu:

Marhuľový džem, zavárané marhule alebo iné voocie

Na vymazanie plechu:

Maslo a strúhanku

Postup:

Vodu zmiešame s mliekom a cukrom. Do tejto zmesi pridáme ryžu umyjeme a uvaríme.

Keď je ryža takmer uvarená, pridáme soľ. Dovaríme a necháme vychladnúť.

Žĺtky ušľaháme s vanilkovým cukrom a maslom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.

Vychladnutú ryžu zmiešame so žĺtkovou zmesou a nakoniec primiešame aj sneh.

Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Navrstvíme ryžovú zmes a vložíme do vyhriatej rúry. Ak chcete pridávať ovocie, cesto je dobré rozdeliť na dve polovice. Najskôr do formy navstvíme jednu časť cesta, potom ovocie a druhú časť cesta.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 minút.

Upečený nákyp potrieme džemom. Ja ho podávam aj s čokoládovým pudingom. Je to skutočne fantastické!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: infoelovarosok

Témy:


Pridajte svoj komentár