plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekový recept na obľúbené sušienky: Robíme ich vždy keď má prísť návšteva a sú fantastické!

Načo kupovať v obchode sušienky plné zbytočných prídavných látok, keď si doma môžete napiecť vlastné. Takto aspoň viete, čo si do nich dáte. Rozvoňajú kuchyňu a keď ich dopečiete, miznú ešte teplé z plechu. Ideálne občerstvenie ku kávičke, či čaju.

Načo kupovať v obchode sušienky plné zbytočných prídavných látok, keď si doma môžete napiecť vlastné.

 

 

Takto aspoň viete, čo si do nich dáte.

Rozvoňajú kuchyňu a keď ich dopečiete, miznú ešte teplé z plechu.

Ideálne občerstvenie ku kávičke, či čaju.

Potrebujeme:

2 vajcia

1 šálka (200 ml) oleja

1 šálka (200 ml) kukuričného škrobu

 

 

1 šálka (200 ml) práškového cukru

1 balenie prášku do pečiva

1 šálka (200 ml) hladkej múky

 

 

1 čajová šálka (100 ml) nasekaných orechov

1 čajová šálka (100 ml) čokoládových lupienkov/kvapiek (alebo nasekanej čokolády)

Postup:

Do misy dáme vajíčka, olej a šálku práškového cukru.

 

 

Všetko dôkladne vymiešame metličkou.

Pridáme škrob, múku a prášok do pečiva.

Vypracujeme hladké cesto, ktoré je ako plastelína.

 

 

Pridáme do cesta nasekané orechy a čokoládové kvapky.

 

 

Z cesta tvarujeme malé guľôčky a ukladáme ich na plech.

 

 

Pečte v predhriatej rúre cca pri 180 stupňoch, kým sa vám sušienky nenafúknu a nebudú mať na povrchu zlatistú farbu.

 

 

Kombinácia čokolády a orieškov robí túto jednoduchú maškrtu neodolateľnou.

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes