Jednoduchá príprava a skutočne lahodný – mliečny výsledok.

Potrebujeme:

1 hrnček kefíru alebo redšieho bieleho jogurtu

1 hrnček krupice

1 hrnček hladnej múky

1 hrnček kryštálového cukru

1 väčšie vajce (prípadne 2 menšie)

1 lyžičku jedlej sódy

1 lyžičku vanilkovej arómy

1 hrnček mlieka

Postup:

V mise zmiešame vajce s jogurtom. Pridáme sódu, krupicu, múku, cukor, vanilkovú arómu a všetko dôkladne premiešame.  Cesto by malo mať konzistenciu hustej smotany – v prípade potreby môžeme pridať múku alebo naopak kefír.

Okrúhlu formu na pečenie vymastíme trochou masla a do vnútra navrstvíme cesto.

Koláč vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút.

Keď koláč vyberieme z rúry, prelejeme ho pohárom mlieka. Môže sa zdať, že cesto je príliš vlhké, ale po chvíľke uvidíte, že sa tekutina vsiakla do vnútra a cesto ostane úžasne šťavnaté a chutné (namiesto mlieka môžete použiť aj sladkú smotanu).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: cookandyou

Témy:


Pridajte svoj komentár