Úžasná hrnčeková piškóta ŠPONGIA: Nadýchaná, vysoká a neskutočne jemná!

Špongia – nadýchaný a mäkučký korpus, ktorý môžete naplniť krémom, alebo podávať len s polevou. Chutí výborne akokoľvek ho servírujete.

Špongia – nadýchaný a mäkučký korpus, ktorý môžete naplniť krémom, alebo podávať len s polevou. Chutí výborne akokoľvek ho servírujete.

Potrebujeme (1 hrnček = 250 ml):

1 hrnček polohrubej múky

6 vajce

½ hrnčeka kr. cukru

Štipku cukru

1 lyžičku citrónovej šťavy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžičky prášku do pečiva

Postup:

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky ušľaháme na tuhý sneh so štipkou soli. Žĺtky ušľaháme s cukrom do nadýchanej bielej peny, pridáme citrónovú šťavu a sypké prísady (postupne vmiešame). Nakoniec opatrne primiešame po častiach sneh. Cesto navrstvíme do formy (okrúhlej alebo hranatej) a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Potom necháme vychladnúť na mriežke a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: bidista