plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bombastický HRNČEKOVÝ koláč pre všetkých milovníkov čokolády: Budete milo prekvapení, aké to je jednoduché!

Vynikajúci čokoládový koláč s krémom a polevou z čokolády.

Navyše, v jahodovej sezóne nemôžu chýbať ani jahody na ozdobu.

 

 

Potrebujeme:

Cesto:

(hrnček = 200 ml)

4 ks vajce

1 hrnček práškový cukor

1 hrnček hladká múka

3 PL kakao

1 bal. prášok do pečiva

1 bal. vanilkový cukor

Krém:

1 l mlieko

4 PL hladká múka

4 PL kukuričný škrob

1,5 hrnčeka práškový cukor

2 ks vejce

100 g maslo

1 bal. vanilkový cukor

400 ml smotana na šľahanie

Poleva:

200 ml smotana na šľahanie

100 g mliečna čokoláda

Na ozdobu:

Jahody

Postup:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny.

Postupne pridáme preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.

 

 

Pripravené cesto navrstvíme na väčší plech (čím väčší plech, tým nižšie cesto) vyložený papierom na pečenie.

Upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 st. 20 minút.

Po upečení necháme na mriežke vychladnúť.

 

 

Krém:

Všetky suroviny okrem masla, vanilky a smotany na šľahanie zmiešame v hrnci a uvaríme hustý „puding“.

Hustý „puding“ odstavíme a do horúceho pridáme maslo a vanilkový cukor.

Miešaním maslo a cukor rozpustíme.

 

 

Miešala som klasickým mixérom a mala som krásne hladký krém Necháme vychladnúť.

Na záver vyšľaháme smotanu na šľahanie do tuhej šľahačky a jemne (už len metličkou) zapracujeme do „pudingu“.

Pripravený krém rozdelíme na polovicu.

Jednu časť nanesieme na cesto (kraje odrežeme), na krém rozdrvíme odkrojené kraje a znova navrstvíme krém.

 

 

Pekne uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.

Keď máme krém poriadne zatuhnutý, vrch polejeme čokoládovou polevou – smotanu ohrejeme a pridáme na kúsky nalámanú čokoládu.

Miešaním ju rozpustíme.

Nakoniec môžeme ešte ozdobiť čerstvými jahodami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes