plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekový jogurtový koláč s čerešňami – bez váhy a odmerky!

Toto je môj najobľúbenejší koláčik. Je rýchly, chutí vynikajúco a čo je najlepšie, pripravíte ho bez váhy a odmerky – stačia vám len 1 hrnček na všetky prísady.

Toto je môj najobľúbenejší koláčik. Je rýchly, chutí vynikajúco a čo je najlepšie, pripravíte ho bez váhy a odmerky – stačia vám len 1 hrnček na všetky prísady. Ja som používala hrnček s objemom 200 ml, ale najdôležitejšie je, používať ten istý hrnček na meranie všetkých prísad.

Potrebujeme:

2 väčšie vajcia

1 a 1/3 hrnčeka kryštálového cukru

½ hrnčeka oleja

2 hrnčeky hladkej múky

½ balenia prášku do pečiva

1 bal. vanilkového cukru

1 šálku bieleho jogurtu (nie príliš hustého)

Strúhanú citrónovú kôru (približne 1 lyžicu)

1 hrnček zaváraných čerešní alebo višní scedených zo šťavy (prípadne iné ovocie podľa chuti)

Postup:

Rúru nastavíme na 180 stupňov. Vajcia ušľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlo-žltej jednotnej zmesi. Postupne vmiešame olej, po častiach múku s práškom do pečiva a jogurt. Nakoniec primiešame citrónovú kôru.

Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na plech nalejeme cesto a na cesto uložíme čerešne alebo ľubovolné ovocie.

Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 minút, alebo kým povrch koláča nie je zlatistý.

Upečený koláčik necháme vychladnúť a môžeme posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes