plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekový JABLKOVÝ koláč s Grankom: Úžasný šťavnatý a pripravený za 15 minút!

Vynikajúci rýchly koláč z Granka a jabĺk, ktorý je nesmierne šťavnatý, chutný a hlavne pripravený za 15 minút.

 

 

Tento koláčik robím každý týždeň, tak je vynikajúci.

Deti ho milujú na raňajky a ani ku kávičke nič lepšie nepoznám.

Potrebujeme:

Cesto:

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka roztopeného masla

3 jablká

pol hrnčeka uvarenej kávy

pol hrnčeka cukru

1 hrnček hladkej múky

1 hrnček granka

1 ks – vajcia

1 kávová lyžička – kypriaci prášok

Na polevu:

1 hrnček čokolády

3 polievkové lyžice kyslej smotany

Na ozdobu:

Nasekané orechy

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto:

 

 

Granko, múku, kypriaci prášok, vajíčko, mlieko, roztopené maslo, cukor a uvarenú kávu spolu zmiešame v miske.

Jablká si očistíme a nastrúhame.

Takto pripravené ich pridáme do cesta a ľahko vmiešame.

 

 

Menší plech si vystelieme papierom na pečenie.

Vlejeme do neho cesto.

Do predhriatej rúry na 180 stupňov dáme piecť koláč.

 

 

Pečieme ho približne 25-30 minút.

Či je cesto upečené vyskúšame tak, že do neho pichneme špajdlou.

Ak je špadjla suchá, koláč je hotový a vyberieme ho z rúry.

 

 

Ešte teplý ho potrieme džemom.

Ku koláču sa hodí kyslejší džem, napr. ríbezľový.

Pripravíme si polevu:

 

 

Kým koláč vychladne, roztopíme si čokoládu vo vodnom kúpeli.

Necháme ju trochu vychladnúť.

Potom roztopenú čokoládu zmiešame v miske s kyslou smotanou.

 

 

Granko koláč polejeme a necháme stuhnúť v chladničke.

Polevu rovnomerne rozotrieme na koláč.

 

 

Môžeme ešte posypať nasekanými orieškami.

Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.

 

 

Koláč sa pekne krája a je veľmi šťavnatý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes