plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekový jablkový koláč s domácim lekvárom a čokoládou: Originál od babičky – pečiem ho už 40 rokov!

Výborný koláčik z jabĺk, orechov, domáceho lekváru a čokolády. Najlepšia jesenná kombinácia!

Potrebujeme:

2 hrnčeky hrubej múky

1 hrnček polohrubej múky

2 hrnčeky kryštálového cukru

1 prášok do pečiva

2 lyžice kakaa

1/2 hrnčeka mletých orechov

1 vanilkový cukor

1 škoricový cukor

1 hrnček mlieka

1 hrnček oleja

1 hrnček nastrúhaných jabĺk

3 vajcia

Na vrch:

lekvár alebo džem (odporúčam domáci lekvár)

Polevu:

Čokoláda

Dve lyžice oleja

Postup:

V miske premiešame najskôr suché prísady.

Potom pridáme ostatné – vyšľahané vajcia, mlieko, olej, strúhané jablká.

Vymiešame hladké cesto.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyšším okrajom.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 40 – 45 minút.

Koláč necháme vychladnúť.

Po vychladnutí potrieme povrch koláča džemom.

Potom prelejeme čokoládovou polevou.

Polevu pripravíme klasicky z čokolády a oleja, ktoré rozpustíme vo vodnom kúpeli).

Môžeme zľahka posypať strúhaným kokosom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes