plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekový „Grankáčik“: Musím sa podeliť o RECEPT na môj obľúbený rýchly koláčik!

Vynikajúci čokoládový koláčiky, ktorý je fantasticky vláčny a šťavnatý. Tento recept si určite zapíšte, je vynikajúci.

Ak milujete čokoládové dezerty, tento rýchly koláčik bude pre vás top!

Potrebujeme:

5 vajíčok

hrnček polohrubej múky

½ hrnčeka kryštálového cukru

½ hrnčeka granka

hrnček oleja

prášok do pečiva

čerešne alebo nasekané oriešky

Na potretie koláča:

džem, ideálne kyselkavejší.

Na poliatie:

200 g čokolády na varenie

sladkú smotanu na šľahanie.

Postup:

Vymiešajte suché prísady, čiže múku, prášok do pečiva, cukor a granko.

Pridajte štipku soli, aby sa zvýraznili chute.

Potom primiešajte olej a vajíčka.

Tie môžete rozdeliť – dáte len žĺtka a z bielkov vyšľaháte sneh.

 

 

Ten potom jemne zapracujete do cesta.

Hmotu vylejete na plech, ktorý ste predtým vymastili a vysypali povedzme krupicou.

Na vrch poukladajte vykôstkované polovice čerešní, pokojne z kompótu.

Pri pečení mierne klesnú do cesta.

Namiesto čerešní môžete dať nasekané oriešky.

Cesto dajte piecť do rúry pri 180 stupňoch Celzia na cca 20 minút.

 

 

Čas sa môže líšiť od typu rúry a akú máte s ňou skúsenosť.

Určite začnete cítiť krásnu vôňu, keď už bude blízko k dopečeniu.

Vyskúšajte cesto špajdľou.

Upečené cesto nechajte vychladnúť a následne potrite džemom.

Môžete dať aj iný ako marhuľový, ale ten nám spolu s čokoládou sadol najviac.

Napokon polejte čokoládou, tak ako ju zvyčajne robievate.

Môžete roztopiť čokoládu, pridáte smotanu na šľahanie a mierne povaríte, aby sa spojili.

Ak chcete, môžete zvoliť aj polevu z rozpustenej čokolády a kyslej smtoany.

 

 

Čokoláda bude potom stále mäkká, kvôli smotane úplne nestuhne a to je skvelé.

Vrch môžeme ešte ozdobiť hotovou čokoládovou polevou – vytvoríme tvar mriežky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes